Hulpinstanties

1.    Stichting Leergeld Land van Cuijk laat kinderen meedoen!
2.    Gemeente helpt bij het voorkomen van (hoge) schulden
3.    Sociom: Advies- en Informatiepunt in de Weijer te Boxmeer

4.    OZOZ  Onafhankelijke ZorgOndersteuning Zuid

5.    Sociale kaart

6.    Inzet straatcoaches en bereikbaarheid

7.    De luisterlijn

1. Stichting Leergeld Land van Cuijk laat kinderen meedoen!

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld richt zich op kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met weinig inkomen.

Wanneer komt u in aanmerking?

• Bent u alleenstaande ouder en is uw inkomen minder dan € 1.400 netto per maand?
  • Of bent u gehuwd of samenwonend en is uw inkomen samen minder dan € 2.000 netto per maand?

Dan komt u in aanmerking, u kunt een aanvraag doen via www.leergeldlandvancuijk.nl

2. Gemeente helpt bij het voorkomen van (hoge) schulden

In samenwerking met energiebedrijven, woningcorporaties en zorgverzekeraars gaat de gemeente vanaf begin 2021 (grote) schulden helpen voorkomen. In de praktijk vragen mensen met financiële problemen vaak pas na vier jaar hulp aan instanties. De schulden zijn dan vaak al zo hoog dat het heel moeilijk is er nog uit te komen. Zogenaamde vroeg signalering kan dit helpen voorkomen.

Het gaat om een landelijke regeling.

Heeft u vragen of wilt u zelf contact opnemen met vragen over schulden?

Dit kan telefonisch, per e-mail of via de website van de gemeente.

06-12781381 M.
lvc@plangroep.nl

3. Sociom: Advies- en Informatiepunt in de Weijer te Boxmeer

Het Advies- en Informatiepunt in de Weijer in Boxmeer is onderdeel van Sociom. Sociaal Raadslieden geven waar mogelijk antwoord op uw vragen, of verwijzen naar één van de vele instellingen in Boxmeer en omgeving, op het gebied van uitkeringen, wonen, zorg en welzijn. Iedereen die informatie of advies nodig heeft kan hier terecht.

Kijk dan op onze website www.sociom.nl

Vanwege de maatregelen rond het corona-virus zijn er voorlopig geen spreekuren.

Je kunt ons wel bellen of mailen.

Telefonisch spreekuur: maandag, woensdag en donderdag van 9.00-10.00 uur
E-mail: srw@sociom.nl

4. OZOZ  Onafhankelijke ZorgOndersteuning Zuid

Als onafhankelijke cliëntondersteuners zijn wij inzetbaar voor cliënten met een WLZ indicatie. (Wet Langdurige Zorg)

Het recht op een onafhankelijke cliëntondersteuning is verankerd in de Wet Langdurige Zorg.

Woont u in de gemeente Boxmeer en kunt u de weg niet meer vinden in het oerwoud van wet- en regelgeving omtrent zorg- en hulpvragen? Ziet u de bomen door het bos niet meer?

Heeft u vragen of problemen op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en/of inkomen dan kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning.

Dit is in de wet geregeld. Zo kan iedereen zo goed mogelijk mee (blijven) doen in de samenleving.

Met goede cliëntondersteuning krijgt en houdt u regie over uw eigen leven en zorg. Iedere gemeente heeft cliëntondersteuning op haar eigen manier ingericht. Wij zijn blij dat de Gemeente Boxmeer cliëntondersteuning hoog in het vaandel heeft staan en de cliënt keuzevrijheid geeft in welke organisatie deze ondersteuning mag bieden. Dat noemt men nou echt onafhankelijk!

Zie website

5. Sociale kaart

Hieronder een overzicht (sociale kaart) van instellingen op het gebied van zorg en welzijn die ter dienste staan van Maashees.

Instelling Naam functie telefoonnr. e-mail

Ons Thuus

Organisties zorg

Buurtverbinders                                  info@onsthuus.nl
Zorgloket   WMO-klantmanagers 0485 -585911 frontoffice@boxmeer.nl
Wwz-coordinator Diny Kuppen         Wwz-coordinator 0485-700500 info@sociom.nl
Jongerenwerkers

Majid El Mouridi / Jeroen van den Heuvel

Jongerenwerker 0485-700500 info@sociom.nl
Ouderenwerker               Dette Koenders Ouderenwerker 0485-700500 info@sociom.nl
S1 Wijkverpleegkundige Thea Burgers Wijkverpleegkundige Pantein 0485-846600 t.burgers@pantein.nl
S1 Wijkverpleegkundige Frank van der Zanden Wijkverpleegkundige S1 0485-565774 f.vanderzanden@
sintannaboxmeer.nl

6.    Inzet straatcoaches en bereikbaarheid

De straatcoaches zijn 5 avonden/nachten per week in de gemeente Boxmeer en staan ter beschikking van alle dorpen.

Alle JEUGD gerelateerde overlast mag bij de straatcoaches gemeld worden en zij zullen er direct op reageren. Zij worden aangestuurd door zowel de gemeente als de politie als het gaat om meldingen. Maar ook de oor- en oogfunctie van de inwoners vinden de straatcoaches belangrijk, zij zijn immers degenen die het meest zien en ervaren.

De straatcoaches zijn bereikbaar op het telefoonnummer 06-42187575.

Het rooster van de straatcoaches is als volgt:

• Woensdag 17.00 – 23.00 uur
  • Donderdag 17.00 – 00.00 uur
  • Vrijdag 18.00 – 02.00 uur
  • Zaterdag 18.00 – 02.00 uur
  • Zondag 16.00 – 23.00 uur.

Door de avondklok zijn de straatcoaches helaas genoodzaakt om rond 20.00 uur te stoppen. Wanneer de avondklok weer eindigt, zijn zij tijdens bovenstaande tijden en dagen te bereiken.

Hun telefoonnummer mag gedeeld worden, zij zijn er namelijk bij gebaat dat inwoners actief zich bij hen melden. Het is wel van belang dat het gaat om jeugdoverlast. Denk hierbij aan luidruchtige jeugd, groepsvorming in de openbare ruimte, intimidatie van groepen, zwerfvuil rondom jeugd etc.

7.    De luisterlijn

De Luisterlijn wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

Dit kan per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Dit wordt mogelijk gemaakt door 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Zie voor alle info de website:     www.deluisterlijn.nl