Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Johan Roerink Aeropicture  ‘De Gelderlander’ 20 febr. 2016 

 

Inhoud startpagina
 

 
 

Geslaagde Koningsspelen vrijdag 20 april 2018 j.l. 

 

Vrijdag 20 april jl. was het voor de 6e keer Koningsspelen. De dag startte met een ontbijt (gesponsord door de Jumbo) op school en na het lied van de Koningsspelen en dansje gingen de groepen om 9.30 uur naar de diverse locaties. De onderbouw (groep 1 t/m 4) vierden gezamenlijk met de St. Jozefschool uit Holthees en de Annaschool uit Vortum-Mullem de spelen op locatie de Blokhut, in Maashees. De groepen 1-2 vermaakten zich met allerlei spellen op het voetbalveld. Voor groep 3-4 was een parcours uitgezet met o.a. zaklopen en blikgooien. Ook was er flessenvoetbal en een estafetteloop. Het schitterende weer zorgde ervoor dat iedereen volop genoot, maar maakte veel water drinken en insmeren noodzakelijk. Na de lunchpauze werden wat extra waterspellen ingelast, zoals natte sponzentrefbal voor groep 3-4 en lekker kliederen met bekertjes water voor de kleuters.
 

Groep 5 en 6 gingen op de fiets naar het terrein van Volharding in Vierlingsbeek waar zij ook samen met de kinderen van de andere scholen van de SKOV de volgende spelonderdelen speelden: tennis, korfbal, slagbal en voetbal.
Groep 7 en 8 gingen op de fiets naar het terrein van SSS’18 in Overloon.

 

Het was weer een geweldig zonovergoten dag waar vanwege de warmte heel veel gedronken moest worden. De leerlingen, leerkrachten en begeleiders hebben weer genoten van koningsspelen 2018 en bedanken iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt.
 Zie meer foto's

  

Gezocht, kandidaat voor Toezichthoudend Bestuur SKOV

 

G E Z O C H T

   Kandidaat voor Toezichthoudend Bestuur SKOV

                                                                                  

Wil jij een steentje bijdragen aan de school in je dorp en omgeving?
Dan is dit misschien iets voor jou. 

Het Toezichthoudend Bestuur van SKOV (Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek) is op zoek naar een nieuw lid met een financiële achtergrond op minimaal HBO niveau. 
SKOV bestaat uit vijf basisscholen in de dorpen Vierlingsbeek, Holthees, Maashees, Overloon en Vortum Mullem. De scholen dragen zorg voor stimulerend onderwijs voor ongeveer 800 kinderen en doet dat met ongeveer 70 leerkrachten.

Als bestuurslid houdt je toezicht op een breed en samenhangend schoolbeleid en het stimuleren van goed onderwijs. Met de algemeen directeur spar je over o.a. personeelsvraagstukken, financiën en kwaliteit van onderwijs. De onbezoldigde rol is toezichthoudend en niet operationeel of uitvoerend. 
De voorkeur gaat uit naar kandidaten uit één van de 5 genoemde dorpen. Het is niet noodzakelijk om zelf kinderen (op één van de aangesloten basisscholen) te hebben.  

Gedurende het schooljaar wordt er ongeveer één avond per maand vergaderd.
Meer weten of interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan, via e-mail, contact op met

Angèle van den Heuvel (angelevandenheuvel@hetnet.nl).
 

  

 

 

Presentatie door Miet Clevers-Jans en Mariëtte Schrader over de te onthullen pedjes

 

Op dinsdag 17 april j.l. werd er aan groep 7 en 8 een presentatie gegeven over Stientje Jans, gewond geraakt op haar evacuatieadres tijdens de oorlog en Antoon Schrader verzetsstrijder tijdens de oorlog. Omdat dit met de oorlog te maken had paste het in het project 2e wereldoorlog wat nu op de basisschool aan bod is. Hiervoor zijn de kinderen ook al naar het oorlogsmuseum geweest en hebben ze een werkschrift met informatie en opdrachten over de oorlog.


Daarnaast wordt op 4 mei het Stientje Janspedje (pedje rechts van de school) en Antoon Schraderpedje (tussen Mgr. Geurtsstraat en Hulderstraat) onthult daarom was het des ter mooier dat de twee dames het een en ander konden vertellen.


Als eerste verteld Mariëtte, dochter van Antoon Schrader, over de jeugd van haar vader in Maashees. Op 15 jarige leeftijd ging hij al werken op het gemeentehuis , wat toen in Maashees stond, en na enige tijd kwam hij te werken op de afdeling bevolking. Vanaf het begin van de oorlog verzette hij zich tegen de Duitsers. Waardoor het ondergronds gaan een logisch gevolg was. Mariëtte gaf een mooi beeld wat een verzetsstrijder deed. De jeugd luisterde aandachtig en kwam met goede vragen. Het volledige verhaal zal over enige tijd op deze site te lezen zijn.
 

Na ongeveer 45minuten begon Miet haar verhaal over haar zus Stientje. Zij vertelde over de noodzaak om te evacueren. De familie Jans ging van Maashees naar Oirlo. Waar zij in een kippenhok gingen wonen met wel 40 andere evacuees. Ook nu weer was er volledige aandacht van de jeugd. Zeker op het moment dat zij de luchtaanval van de Engelsen besprak waarbij Stientje een granaat in haar rug kreeg en vervolgens niet meer kon lopen. Tevens het overlijden van haar Broertje Martin tijdens dezelfde luchtaanval. Het was goed stil geworden in het klaslokaal.  Miet vertelde o.a. ook nog dat Stientje nooit klaagde en altijd goede zin had. Ook heeft zij haar jaren verzorgt als ze thuis was. Het volledige verhaal binnenkort op deze site.
Al met al was  het een zeer geslaagde middag waar Miet en Mariëtte met grote tevredenheid hun verhaal hebben verteld en een zeer aandachtig publiek hadden. Voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aandachtig luisteren naar (links) Mariëtte en Miet.

  

Verdeling gelden Köpkesmert 

 

Beste dorpsbewoners,

 

 

Met veel genoegen willen wij met jullie delen ,waar dit jaar het opgebrachte geld van de köpkesmert naar toe gaat….


Na overleg  zijn de onderstaande bedragen toegekend.

 

>>>  BIJDRAGEN KÖPKESMERT  2018  <<<

 

 • bijdrage in de kosten luifelkapel op de begraafplaats                             € 300
 • bijdrage aan de kermiscommissie                                                           € 200,-
 • bijdrage aan de aanvraag “fiches”pokerclub                                           € 175,-
 • bijdrage aan de borden “Pedjes”                                                             € 120,-
 • bijdrage  tav de oven voor de kookclub in de WOZOCO                        € 150,-
 • bijdrage kosten lichtgewichtbuizen om doeken aan te hangen in
  sporthal bij evenementen                                                                        € 400,-

                                                                                            Totale uitgifte   € 1345,-

 

Alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben, bedankt!

 

Werkgroep  KÖPKESMERT MAASHEES

  

Opening gildelokaal 22 april a.s. 

 

Namens de overheid en de leden van het St. Joris en St. Anthoniusgilde Maashees,
zijn we blij u te kunnen uitnodigen voor de opening van ons nieuwe gebouw.
Het gebouw is fraai gelegen in de gemeentebossen van Maashees, tussen de Broekweg en de Vennenweg in, op ons schietterrein "het Broekven".
Een nieuw gebouw, wat tot stand is gekomen door middel van vele grotere en kleinere
bijdragen, van vele personen en bedrijven uit en rondom Maashees die allemaal het gilde een
warm hart toedragen. Maar ook: een gebouw wat tot stand is gebracht door een enorm grote
mate van zelfwerkzaamheid en een grote inzet van vele leden en vrijwilligers.
Daarom willen wij op

 

ZONDAG 22 APRIL
 

ons nieuwe gebouw officieel openen. Vanaf 13:00u zullen de deuren al geopend zijn, maar de
officiële opening zal om 14:00u plaatsvinden. Het zou ons verheugen, om U dan als gast te
mogen begroeten.

 

Zie hier foto's van de bouw                    Tekening

  

FBM zoekt wasvrouw of wasman

 

Na 40 jaar trouwe dienst heeft Truus Reijnders besloten om te stoppen met haar taak als wasvrouw van voetbalvereniging F.B.M’68. Daarom zijn wij per direct op zoek naar iemand die deze dankbare taak over wil nemen.

 

Ben jij of ken jij iemand die deze taak graag wil oppakken, tegen een nader overeen te komen vergoeding, laat het dan even weten. Het gaat om circa 20 wasbeurten per kalenderjaar.

 

Wij danken Truus nogmaals en hopen dat jij ons team komt versterken. Neem even contact op met Tom Lenders, Rob de Jong of Loek Vullings.

 

Voetbalvereniging F.B.M'68

  

Moestuinjaar voor de school weer begonnen.

 

Al enkele maanden is er geen activiteit meer waargenomen in de schoolmoestuin en oogde deze alsof de tijd hier even had stilgestaan. Maar schijn bedriegt! Op school worden al weken de nodige voorbereidingen getroffen en afgelopen donderdag is ook de tuin zelf weer helemaal klaar gemaakt voor het komende seizoen. Alle onkruid is verwijderd en de moestuinbedden zijn stevig “opgeschud”, klaar om in gebruik te worden genomen door een nieuwe lichting enthousiaste leerlingen van groep 6.
Dat de kinderen enthousiast zijn, dat weten we al want in de school zelf zijn we, zoals gezegd, alweer een maandje bezig. Nadat er diverse groenten en kruiden voor gezaaid waren in kweekbakjes die liefdevol gekoesterd werden op de vensterbank, zijn deze vorige week alweer verspeend en wachten ze op een plekje in de moestuin. Ook is de tuin reeds bezocht en zijn er 3 nestkastjes opgehangen. Eén van de kasten mag zich al verheugen in de warme belangstelling van een koolmezenpaar.
Het moment waarop de kinderen in de moestuin bezig zijn is verschoven naar de dinsdag. Vanaf ongeveer 14.15 uur bent ook u van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen.

 

 Zie hier voor meer foto's

  

 

ANWB Streetwise op school, 11 april j.l.

 

ANWB Streetwise
In het kader van het Jeelo project “Veilig in het verkeer” hadden wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op woensdag 11 april met een spannend verkeersprogramma naar bs St. Antonius te komen. Ook de Scholen uit Holthees en Vortum-Mullem zijn gekomen om deel te nemen aan ANWB Streetwise.
ANWB Streetwise leert kinderen van groep 1 tot en met 8 beter om te gaan met het huidige verkeer. Wij vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan
.
 

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
Toet-toet
Bij groep 1-2 staan twee onderwerpen centraal: het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. Daarnaast leren ze waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Blik en klik
Tijdens “Blik en klik” leren de kinderen van groep 3 en 4 in de sporthal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.


Hallo auto
In “Hallo auto” leren de kinderen van groep 5 en 6 in De Goeijstraat, over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijder stoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

Trapvaardig
Tenslotte trainen de kinderen van groep 7 en 8 in “trapvaardig”, op de speelplaats van de school, in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op deze link en bekijk het filmpje op de site. http://www.anwb.nl/streetwise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

9 april had de vrouwenorganisatie een avond kienen in Plein 27

 

Bij deze kienavond waren 21 leden aanwezig.
De prijzen worden door de leden van de vrouwenorganisatie zelf meegebracht.
Ieder lid brengt een cadeau ingepakt mee, wat thuis niet meer wordt gebruikt of op zolder lag.
Op het einde van de avond heeft ieder lid een cadeau.
Het was weer een gezellige avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vrijwilligersfeest De Bliekers

 

Vrijwilligers van de Bliekers bedankt!    Zonder vrijwilligers geen carnaval, dat mag voor iedereen wel duidelijk zijn. Daarom werden de vrijwilligers afgelopen zondag letterlijk in het zonnetje gezet door de Bliekers. Op het terras werd er genoten van een lekker biertje, quiz, frietje en een fantastische loterij.


Wij willen alle vrijwilligers nogmaals bedanken!
C.V. De Bliekers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Werkzaamheden aan kapelletje gestart

 

Zaterdag 7 april werd gestart met de werkzaamheden aan het kapelletje op het kerkhof. Met de vrijwilligers is afgesproken dat de komende periode op de zaterdagen wordt gewerkt.
De werktijden zijn van 9:00-12:30 en van 13:30 tot 15:30 met uitloop tot 16:00 uur.
Aan het einde van de zaterdagmiddag worden de werkzaamheden besproken voor de volgende zaterdag om afstemming m.b.t. afspraken met vrijwilligers en gebruik materiaal/materieel.

Het mooie zonnige voorjaarsweer zorgde voor een goede werksfeer. Grondwerk aan de voorzijde werd uitgevoerd, binnen vloer, zolder, balklaag en slechte gording verwijderd.

 

Werkoverleg

 

Vrijwilligers die mee willen helpen kunnen zich melden bij:   Mien Klein Schiphorst-Reijnders tel. 636271 of Anjo Welles-Verhoeven tel. 636903 of mailen naar thijsenanjo@hotmail.com 

 

  Zie hier de tekening van het kapelletje

 

  

 

Fanfare speelde zaterdag j.l in Castenray

 

zaterdag 7 april reisden de muzikanten van de fanfare van Maashees af naar Castenray. Zowel de fanfare van Castenray als onze eigen fanfare, nemen dit jaar deel aan het Peeltoernooi en ter voorbereiding werd dit uitwisselingsconcert opgevoerd.

In gemeenschapshuis De Wis beet Fanfare Dorpsklank het spits af. Het was zeker een verrassing om te zien dat één van de muzikanten van de Castenrayse fanfare woonachtig is in Maashees, te weten Jolanda Janssen. Net zoals haar collega-muzikanten speelde zij de sterren van de hemel. De dirigent en muzikanten van Castenray mogen zeker terugkijken op een geslaagd concert en de toeschouwers mochten de conclusie trekken dat ze op het Peeltoernooi een mooi optreden zullen gaan verzorgen.

Na een korte pauze was het aan de beurt aan de fanfare van Maashees. Ook Maashees verzorgde een optreden waarvan de mensen uit Castenray erg onder indruk waren. Onder leiding van dirigente Loes Reiling werden ongeveer zes muziekwerken ten gehore gebracht. Na het concert werd er nog gezellig iets gedronken en werd het nog erg gezellig.

Beide orkesten, zowel de fanfare van Castenray als de Maashese fanfare, kijken tevreden terug naar een leuk en gezellig uitwisselingsconcert. De afspraken voor een nieuwe ontmoeting tussen beide orkesten is alweer gemaakt

  

 

Geslaagd eigen toernooi Bekse Klinkertjes en DV De Bliekers

 

Het beloofde een mooie dag te worden; zowel in temperatuur als organisatorisch.


Dansvereniging de Bekse Klinkertjes is enkele maanden bezig geweest met de voorbereiding van het eigen toernooi, dat op zondag 8 april jl. plaatsvond. Dit om sponsoren te zoeken voor een financiële bijdrage, maar ook om de inschrijvingen te verwerken, de muziek en belichting te regelen en om een dagplanning te maken waar ouders van de leden in beeld kwamen.
Op zaterdag is de Pit in Overloon geheel omgetoverd tot danspaleis, alwaar op zondag om 8.00 uur de eerste dansers zich al meldden. Ook alle leden van De Bekse Klinkertjes waren er op tijd, om als eerste het podium te betreden voor hun openingsdans.

 

Lees hier heel artikel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 FBM ruimt sportpark op voor 50 jarig jubileum

 

Vanwege het 50 jarige jubileum zijn de frietboys druk bezig met het opknappen van hun sportpark. De goals zijn weer wit, er zit geen vogelpoep in het kleedlokaal en er kunnen geen krakers het pand meer betreden vanwege de geplaatste ramen. Ook werd er een archeologische vondst gedaan in het kleedlokaal. Bij interesse kunt u terecht bij Tom Lenders.

 

 Zie de opknappers en kunstwerk

 

  

Johan Hermanussen komende 4 jaar in de gemeenteraad

 

Langs deze weg willen wij, VDB/LO  iedereen bedanken voor zijn of haar stem op 21 maart.
Onze Maashese kandidaat Johan Hermanussen mag dankzij jullie voorkeursstemmen de komende 4 jaar weer deelnemen aan de discussies in de gemeenteraad.
 

In Maashees stemde 46% van alle kiezers op VDB/LO. In totaal kreeg VDB/LO 581 stemmen meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014, een stijging van maar liefst 38,3%.  Daarmee kwam VDB/LO verreweg als grootste winnaar uit de bus.

 Zie hier gehele dankwoord

 

 MAASHEES BEDANKT!          Johan gefeliciteerd

  

Vraag over een Ansichtkaart: Wie zijn deze kinderen?

 

Ansichtkaart Maashees   

 

Ik verzamel al wat jaartjes ansichtkaarten van Maashees en heb daarbij al een leuke verzameling kunnen aanleggen. Sommige ansichtkaarten zijn al meer dan 100 jaar oud. Misschien een mooi idee om deze via deze website met Maashees te delen.
Mijn laatste aanwinst is een kaart van de Vierlingsbeekseweg, dit is de oude naam van de Mgr. Geurtsstraat. Mooi om te zien hoe Maashees veranderd is terwijl ook weer veel herkenbaar is gebleven.

De kaart is in 1955 verzonden aan mejuffrouw Corry p/a H. Bots (winkel), Hemonystraat 35 te Amsterdam. De afzenders zijn Peter en Elly, Leen. Een postzegel koste toen nog 2 cent.
 

Wie weet wie de drie spelende kinderen zijn ter hoogte van het huis van Verstegen ? Misschien kunnen we dat een volgende keer melden.
 

Heeft u nog ansichtkaarten van Maashees, ik houd mij aanbevolen. Ook overige reacties zijn welkom.
 

Zie hier voor en achterkant

 

Marc Rongen,       marc.rongen@home.nl

  

 

Ook dit jaar kermisvlaaienactie tbv Vakantie Speelweek

 

Berichtje van de werkgroep Vakantie Speelweek Maashees

 

De voorbereidingen voor de Vakantie Speelweek Maashees 2018 zijn in volle gang. Graag willen wij de inwoners van Maashees laten weten dat wij als werkgroep de kermisvlaaienactie komend jaar zullen voortzetten. We zullen ruim voor het kermisweekend de bestelformulieren bij u in de brievenbus stoppen. Op deze manier hoeft u de deur niet uit voor een lekker stukje vlaai met de kermis én tegelijkertijd steunt u de Vakantie Speelweek Maashees zodat wij voor alle basisschoolkinderen in Maashees weer een te gekke Vakantie Speelweek kunnen organiseren.
 

Houdt u brievenbus en deze nieuwsflits in de gaten voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Plan welkomstbord ingangen Maashees 

 

Een tweetal jaren is bij de dorpsraad het idee aangekaart om bij de ingangen van ons dorp welkomstborden te plaatsen. Dit niet alleen om de mensen die Maashees bezoeken of er doorheen rijden welkom te heten, maar zeker ook om het dorp iets aparts te geven, iets dat ons onderscheidt van andere dorpen. Bovendien origineel en herkenbaar. Na een tijdje van stilte is dit plan weer uit de mottenballen gehaald. De dorpsraad staat in principe positief tegenover dit idee dat nu in de fase van oriënteren en ideeën verzamelen is.
Het eerste idee betreft een bord gemaakt van cortenstaal met daarin kleuraccenten, bijvoorbeeld een blauwe maas of witte letters, hieronder een eerste schets.

 

Zie hele tekst                   info:   marc.rongen@home.nl
 

 

De initiatiefnemers Vera Berckmoes, Jos Ten Holder en Marc Rongen

 

  

 

In juni start aanleg van glasvezel in Land van Cuijk 

 

Heel het Land van Cuijk krijgt glasvezel. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, LVCNET en E-Fiber. De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang. De graafwerkzaamheden starten in juni
 

 Zie hier voor meer info   

 

Planning 

 

 

Overlijdensbericht / geboortebericht op website.

 

Beste dorpsgenoten,

 

Bij het bestuur van de Dorpsraad is, van verschillende zijden, het verzoek binnen gekomen om op de website van de Dorpsraad ook aandacht te geven aan onze dierbare overledenen. Aangegeven wordt dat doordat men later of niet van dit droevige bericht hoort, men ook niet in staat is om op tijd een condoleance over te brengen indien dat gewenst is. De dorpsraad wil graag aan dit verzoek voldoen.

De familie moet hier natuurlijk mee in stemmen.

Dit alles in overleg met Anjo Welles, (06 27 88 16 70),  (Zij is de contactpersoon van het kerkbestuur voor de Deelparochie Maashees) en Ben van Dierendonck (636508)


Wanneer de familie, in geval van een overlijden, contact op neemt met Anjo of Ben zal aan de familie gevraagd worden of zij de klok willen laten luiden en/of zij ook een overlijdensbericht op de site van de Dorpsraad willen hebben. Dit bericht zal dan middels een “Droevige Nieuwsflits” onder de aandacht gebracht worden.

 

 

Indien een familie een geboorte kenbaar wil maken, eventueel middels het geboortekaartje, kan dit natuurlijk altijd via een mail naar josvankooij@outlook.com .

Er zal dan een "Blijde Nieuwsflits" komen.

 

 

  

 

 

Werkgroep “Behoud kerk Maashees”

 

Beste Maashesenaren.

Omdat enkele mensen in Maashees zich zorgen maakten over de toekomst van het kerkgebouw, nadat dit op 21 november 2015 uit de eredienst werd ontheven , zijn zij in  juli bij elkaar gekomen om hier over te brainstormen.

Het doel was: hoe kunnen we het voor elkaar krijgen dat de kerk voor Maashees in de toekomst beschikbaar blijft en goed onderhouden  kan worden. Tevens waren/zijn  we bang dat de kerk zou kunnen overgaan naar een eventuele externe partij die niet het belang van Maashees zou dienen.

 

Het parochiebestuur is medio juli gevraagd naar de mogelijkheden voor overname van het kerkgebouw. Om dit te kunnen en willen beoordelen zou er een plan ingediend moeten worden aan het parochiebestuur met een duidelijke omschrijving van de plannen, de werkzaamheden en daarbij een goede financiële onderbouwing voor de toekomst.
 

Met deze opdracht van het parochiebestuur is er een werkgroep opgericht om de mogelijkheden te bekijken en om de plannen verder uit te werken. Er is gekeken om via het “dorp” het bedrag voor het onderhoud van de kerk op te halen, maar dit bedrag is te hoog om jaarlijks het “dorp” en het “verenigingsleven” mee te belasten.  Om voldoende financiële middelen op lange termijn te genereren voor het toekomstig onderhoud is de enigste optie om appartementen in het kerkgebouw te realiseren. 

 

Hiervoor is hulp gevraagd aan architect

Joep Verheijen (zoon van Theo en Annemiek) om onze plannen op papier te zetten. Wij zijn van mening dat de kerk als zodanig behouden moet blijven zonder dat er fysiek grote aanpassingen aan het gebouw worden uitgevoerd. Joep heeft in het plan een 6 tal huur appartementen getekend zonder het respect voor de kerk te verliezen. Op dit plan zijn twee bouwbedrijven benaderd om dit bouwtechnisch en met offertes te onderbouwen. Omdat er veel getekend en gerekend moest worden heeft dit vele maanden gekost voordat wij zover waren dat het gehele plan compleet was met een daarbij behorende goede financiële onderbouwing.

 

Trots zijn we met ons voorstel naar de eigenaar van de kerk, het kerkbestuur van de parochie “Moeder, Maria van de Kerk“ gegaan. Daar kregen we, tot onze verrassing, te horen dat er inmiddels een andere partij was die tot 1 februari 2017 de exclusieve rechten heeft om met onderbouwde plannen te komen. In de afspraken met de andere partij is vastgelegd dat het kerkbestuur geen andere plannen mag bekijken. Tevens heeft de gemeente hetzelfde afgesproken met de andere partij. De gemeente is partij omdat het kerkgebouw een “gemeentelijk monument is”.


Wij als werkgroep vinden het toch belangrijk dat Maashees weet dat er een concreet en betaalbaar plan ligt wat uit Maashees zelf komt. Een gedeelte van de huuropbrengst zal gereserveerd worden voor o.a. verzekeringen en onderhoud van het kerkgebouw. Het is goed te melden dat de Dorpsraad het van harte eens is met onze plannen.


Om u een indruk te geven treft u de tekeningen van architect Joep Verheijen digitaal aan.
 

Werkgroep “Behoud kerk Maashees”
Willem Akkermans
Jos ten Holder
Marc de Hoog
Mark Jacobs
Wiel Franssen
Ben van Dierendonck

 

 Tekeningen van de 3 verdiepingen

 3D tekeningen

   

 

 

 

 

 

 

 

Jaargang 48 nr. 5 2018

  

 

 BASISSCHOOL ST. ANTONIUS

 

 

0478-636584

dir.antonius@skov-onderwijs.nl

Website Antoniusschool

 

 

 

Informatie m.b.t Bassischool St. Antonius 

 

  

 

 

Overige  informatie
 

 1. Straatcoaches gemeente Boxmeer
   

 2. Vrijwilligerspunt Sociom: de nieuwe naam voor vijf vrijwilligerspunten!       Persbericht 

   
 3. Oude foto’s en Bidprentjes zoeken bij ´De Oude Schoendoos´
  www.stichtingdeoudeschoenendoos.nl
  Artikel van " Erfgoed Braband" over de "Stichting De Oudeschoenendoos"
   
 4. Dodenherdenking 4 mei 2017
   
 5. Fotoboek Maashees voor de oorlog
   
 6. Plannen overzijde van de Maas "Maaspark Well"
 7. Nieuwsbrief Maaspark Well (overzijde Maas)
   
 8. Toelichting fietsroute “Verboden gebied”
  Fietsroute Verboden Gebied
  Zie voor meer info    Met o.a. een film van de route.

   
 9. Tentoonstelling ‘Vliegtuigcrashes en Noodlandingen’ bij museum ‘Van Postzegel tot Tank’ 
   
 10. Oculeren en aanbinden uitgelegd