Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Johan Roerink Aeropicture  ‘De Gelderlander’ 20 febr. 2016 

 

Inhoud startpagina
 

  

Oud papier inzamelen verplaatst

 

 
Zaterdag 15 december verzameld de fanfare weer oud papier in, dit keer niet bij Havens maar op het dorpsplein / tillefooncelleplein. Vanwege de verbouwing bij Havens zijn we genoodzaakt uit te wijken naar een andere locatie.

 

Hierbij is de keuze gevallen op het dorpsplein / tillefooncelleplein.

De containers staan midden op het plein, u dient er met de auto omheen te rijden. Natuurlijk staan er weer leden van de fanfare klaar om u te assisteren bij het lossen. Hierna kunt u het plein weer verlaten via dezelfde richting als van waar u bent gekomen. Mocht het inzamelen naar tevredenheid verlopen aanstaande zaterdag, dan wordt dit de nieuwe inzamellocatie tot nader bericht volgt. Hieronder een situatie schets hoe u de inzamellocatie aan zult treffen:

 

 

  

   

  

 

Aankondiging zittingsavonden

 

Beste Bliekers en Bliekerinnekes, Inmiddels hebben zich al een aantal artiesten aangemeld voor de zittingsavond en het zal een leuk varierend programma worden met zang, dans en cabaret. Het zal ook dit jaar weer een geweldige avond worden! Het wordt een avond met Maashese artiesten en een enkele gast artiest en deze verdienen de steun van het Maashese publiek.


Graag willen we onder de aandacht brengen dat de voorverkoop plaatsvindt op zaterdag 12 januari. Deze zal zijn voor het Aldewievebal om 21.00 uur in de zaal. Er zullen een kwartier van te voren lootjes uitgedeeld worden, deze nummers bepalen de volgorde van de rij. Er zal ruim op tijd iemand van de commissie aanwezig zijn om in de gaten te houden dat dit ook op de juiste volgorde gebeurd. De volgorde is tevens de volgorde voor de kaartverkoop van de Lachende Bliek dezelfde avond. Iedereen krijgt 1 nummer per persoon en kan 6 kaartjes per persoon kopen. De kaartjes voor de zittingsavond kosten 8.50 euro per stuk en zijn op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari 2019.


Wanneer je een kaartje hebt gekocht voor de zittingsavond en de Lachende Bliek hoef je niet meer naar huis. Het inmiddels legendarische duo Thei en Joop zullen op tijd beginnen met hun muzikale klanken de zaal in te slingeren. Waar later op de avond natuurlijk het nieuwe Boerebruidspaar gepresenteerd zal worden! Wie zal dit jaar in het onecht verbonden gaan worden.....????? Komt dat zien het belooft ook dit jaar weer een gigantisch feest te worden!!
CV De Bliekers


 

 

 

  

Pakjesavond vrouwenorganisatie

 

Op 3 december had de vrouwenorganisatie haar jaarlijks terugkerende pakjesavond,
Deze werd bezocht door 19 leden van de vrouwenorganisatie.
Bij ieder pakje een gedicht, wat dan voorgelezen werd, het waren mooie gedichten !!!
Er werd gedobbeld en de pakjes gingen op en neer, tot ze allemaal uitgepakt waren, toen begon de strijd om het verkrijgen van het begeerde item.
Het was weer een gezellige avond met veel versnaperingen, die gretig  genuttigd werden.
Een ieder ging met een mooi cadeau huiswaarts.

     

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

Worstenbroodjes en wafels van vrouwenorganisatie 

 

Met de feestdagen heerlijke worstenbroodjes en wafels van Vrouwenorganisatie Maashees !

 

 

Over een paar weken staan de feestdagen weer voor de deur. Dit jaar heeft de Vrouwenorganisatie een nieuwe actie. Voor overheerlijke worstenbroodjes en wafels hoeft u niet meer de deur uit, deze kunt u bestellen bij de Vrouwenorganisatie !
Naast de feestdagen is ook het carnavalsseizoen in aantocht, dus de ideale tijd om worstenbroodjes of wafels in te slaan. Altijd lekker op kerstavond, tussendoor of met de carnaval.
 

De worstenbroodjes zijn afkomstig van Plus Verbeeten uit Vierlingsbeek, vers gebakken door de huisbakkerij met overheerlijke gehaktvulling van slager Riny. Deze zijn zeer geschikt om na levering in de diepvries te bewaren. De wafels zijn afkomstig van Bakkerij Verdeuzeldonk uit Wanssum. 

 

 

 

 

 

Begin december worden de bestelformulieren huis-aan-huis verspreid.
Wat kunt u bestellen?

 •  4 worstenbroodjes voor € 6,-
 • 10 worstenbroodjes voor € 12,50
 • 5 wafels voor € 5,-

Op maandag 10 december en dinsdag 11 december komen de leden van onze vrouwenorganisatie bij u aan de deur om uw bestelling aan te nemen.  Mocht u niet thuis zijn als wij bij u langs komen, dan kunt u het ingevulde bestelformulier samen met het gepaste geldbedrag uiterlijk woensdag 12 december afgeven bij Marjon Hermans, Mgr. Geurtsstr. 6.

 

Heeft u vragen over deze actie, neem dan contact op met Marjon Hermans tel.nr 06-13396427 of mail naar: vrouwenorganisatie.maashees@gmail.com

 

De worstenbroodjes en wafels worden zaterdag 22 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur bezorgd. Alvast hartelijk dank voor deelname aan onze actie ! Wij wensen u prettige feestdagen.

 

Vrouwenorganisatie Maashees
  

Champignonactie 2018 Jeugdorkest BMBM 

 

Jeugdorkest BMBM bestaat uit jeugdleden van de fanfarekorpsen uit de dorpen
Broekhuizen, Maashees, Broekhuizenvorst en Melderslo.
Het jeugdorkest is een leersituatie als opstap naar de grote fanfares van deze 4 dorpen.

Ten bate van Jeugdorkest BMBM houden wij ook dit jaar weer een champignonactie en wel op maandag 24 december.

 

U kunt op verschillende manieren verse champignons bij ons bestellen: U geeft aan wat u wilt bestellen, uw adres en uw telefoonnummer.  Wij zorgen dan voor de verse champignons!

 

Per mail:         bmbmmaashees@gmail.com


Per telefoon:  Eric Pingen  0478-636735


Het  bestelformulier  invullen.
Dit wordt dan door onze jeugdleden weer bij u opgehaald in de week van 10 december.
U kunt het formulier ook inleveren bij Eric Pingen: Gildelandt 49 in Maashees.
 

BEZORGEN:

De leden van het jeugdorkest komen op maandag 24 december tussen 10.00 en 13.00 uur de bestelde champignons bij u bezorgen!         Betaling contant bij aflevering.

 

JEUGDORKEST BMBM WENST U HELE FIJNE FEESTDAGEN EN

DANKT U ALVAST VOOR UW STEUN.

 

Leden en bestuur Jeugdorkest BMBM.

  

Tafeltennistoernooi 22 dec. a.s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kermis 2019

 

De kermis 2019 is vanaf vrijdag 28 juni t/m maandag 1 juli.

 

 

  

Engels duo Ted’s Roadshow naar Plein 27 

 

 

 

Vrijdag 15 december treed het Engels duo "Ted’s Roadshow" vanaf 22.00 uur op in Plein 27 met gezellige meezingers folk, blues ect.

 

 Website

 

 

 

  

Agenda Plein 27 maand december

 

   15 december Ted’s Roadshow

   22 december  Tafeltennistoernooi

   24 en 25 dec gesloten
   26 dec FBM voetbal-kersttoernooi
   31 dec gesloten
   01 jan 2019 nieuwjaarswensen vanaf 14.00 uur

 

 

  

Bericht LVC NET

 

Best dorpsgenoten,


Zoals de meeste al weten zijn de schouwcontroleurs van Spie de huizen en locatie’s aan het bezoeken waar de glasvezel aangelegd wordt.
Alle objecten met een woonfunctie of bedrijfsfunctie/kantoorfunctie kunnen daarvoor in aanmerking komen en objecten met de voorziening logie’s of geen aanduiding in het GAB zijn uitgesloten daarvan, tenzij men de kosten wil betalen om deze voorziening bij het bedoelde object toch te krijgen. Dit steeds echter pas na overleg en goedkeuring met de glasvezelnet ondernemer.
Mocht het zo zijn dat er inwoners zijn die geen schouw hebben gehad en toch menen dat ze recht hebben op de glasvezel in het object dan kunt U contact opnemen met

A. Matheeuwsen 0655328823.
Mocht U nog andere vragen hebben over de glasvezel dan kunt U contact opnemen met het eerder vernoemde nummer.

 

Ad. Matheeuwsen
Teamleider LVCnet Maashees.

 

  

 

Kerkbanken overgenomen uit kerk

 

In september en oktober heeft in het  Maasankertje een oproep gestaan voor het overnemen van kerkbanken uit de kerk van Maashees. Verschillende bewoners van Maashees hebben hierop gereageerd. Zaterdagmorgen 24 november werden 18 banken opgehaald. Voor velen de herinnering van de ”familie”-bank. Hier zat men, veelal grote gezinnen, vroeger naast elkaar tijdens de wekelijkse vieringen in de kerk. Ook zijn een aantal banken overgenomen die een bijzondere plek krijgen. Er zijn banken ingekort om geplaats te worden in de kaarsjeskapel op het kerkhof. Een bank met nr. 11 heeft een plaats gekregen in de Raadszaal van het gemeentehuis in Boxmeer en staat onder de fotocollage van de elf dorpen.

Goof en Kitty hebben banken meegenomen voor in de Bolle Buik.
Nog niet alle banken zijn overgenomen. Een aantal personen hebben laten weten ook nog een bank te willen over nemen. De banken hebben een lengte van 5.00 meter met uitzondering van de twee banken bij de pilaren die zijn korter namelijk 4.45 meter. Degene die nog interesse hebben kunnen een bericht sturen van thijsenanjo@hotmail.com. Graag vóór 15 december.        
meer foto's

  

 

Voortgang sacrale ruimte op het kerkhof “kaarsjeskapel” 

 

Degenen die regelmatig het kerkhof bezoeken zullen gezien hebben dat de bouw van het kapelletje vordert. Om met de viering van Allerzielen op zondag 4 november j.l.  zover gereed te zijn dat het als “Kaarsjeskapel” ingezegend kon worden bleek niet haalbaar.
Afgelopen weken is wel veel gebeurd. Zo werd de luifel aan de voorzijde geplaatst. Hierin de passende tekst opgenomen: “Wij Gedenken”. In de raampjes is door de glazenier waterglas geplaatst in de kleuren; blauw, geel en groen. Muren en balken zijn geschilderd en plafonds van beplating voorzien. Rondom het bordes is een rollaag gemetseld en inmiddels is ook de tegelvloer aangebracht. De blauwe poort achter uit de kerk komt in de ruimte en zal worden ingericht met o.a. de beelden van Sint Antonius Abt, Maria en Jozef. In de kerk is een opstelling gemaakt van de beelden en voorwerpen die in de kaarsjeskapel een plaats gaan krijgen. Een aantal kerkbanken zijn ingekort zodat ze straks in het kapelletje passen en geplaatst kunnen worden.    meer foto's

  

 

Belangrijk nieuws over “De Lachende Bliek” 

 

Afgelopen week heeft de evaluatie plaatsgevonden van de laatste editie van onze inmiddels traditionele lachavond. Wij willen de uitkomsten graag met u delen.


Jammer genoeg was het programma 2018 een programma met hoogtepunten maar ook minder hoge punten. Vaak een kwestie van smaak maar wij willen graag streven naar een topavond, iets wat u na de twee eerste edities van ons gewend bent.  Daarnaast hebben we goed geluisterd naar het publiek dat deze avond heeft bezocht.


Daarom zijn wij blij u te kunnen vertellen dat:

 

 • Ook in 2019 een “Lachende Bliek” plaatsvindt en wel op 5 oktober 2019.
 • Nieuw is dat we een extra tonprater aan het programma gaan toevoegen, de muzikale slotact zal hierdoor vervallen. Een act waar we velen een plezier mee zullen doen.
 • We zorgen ook voor twee muzikale komische acts waarbij genieten gegarandeerd is.
 • Speciale aandacht voor de hapjes en drankjes.
 • Ondanks dat o.a. hierdoor de kosten stijgen blijft een kaartje € 15 kosten.

Hopelijk bent u net zo enthousiast als voorheen en koopt u uw kaartje al in de voorverkoop. Dit helpt ons heel erg bij het organiseren.  De voorverkoop vindt plaats op zaterdag 12 januari 2019, dit wederom tegelijk met de kaartverkoop voor de zittingsavond van de Bliekers (eigen artiesten die uw steun verdienen).

  
Oh ja, wij gaan ook van tevoren de optredende artiesten bekend maken. Hierbij alvast een voorschot: Berry Knapen, meermalig Brabants kampioen, Hans Verbaarschot, een van de toppers van 2017 met een nieuwe act. Tevens voor het eerst een Limburgse topartiest (goed verstaanbaar trouwens)

en wel Gilbert Petit, meermalig Limburgs kampioen.

De overige tonpraters zijn zonder twijfel allemaal Brabantse toppers.
 

2019 Wordt weer toppie, dus ben er bij.

  

 

Artikel Gelderlander 8 nov j.l over Havens

(Dit artikel wordt nu geplaatst omdat er een paar weken geen nieuwsflitsen zijn geplaatst.}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hier gehele artikel

  

 

 

 

 

Op vrijdag 23 november vond de presentatie van het nieuwe schoollogo van de Antoniusschool in Maashees plaats voor de kinderen en ouders van de school. Onze school geeft kindgericht onderwijs en daar past een kindgericht logo bij. Het ontwerpen startte dan ook bij de kinderen. Na een les over logo’s heeft ieder kind een ontwerp gemaakt. Met deze tekeningen is de school naar ontwerper Martijn van de Voort van ‘Mighty1’ gegaan waarbij de visie van de school is toegelicht. Martijn is vervolgens enthousiast aan de slag gegaan met het ontwerpen en al snel ontstond er een uniek schoollogo.

Ons beeldmerk, de ‘A’ van Antoniusschool is opgebouwd uit 46 unieke lijnen..........       Lees hier gehele tekst

  

 

Oproep voor kandidaat maasheggenvlechters uit maashees

 

In het afgelopen jaar zijn op uitnodiging van het Waterschap Aa en Maas een aantal werkbijeenkomsten geweest rondom het gebiedsproject Smakterbroek. Voor de omgeving van Maashees zijn hier voorstellen gedaan om op een aantal plaatsen weer maasheggen in het landschap terug te brengen. Een mooie gelegenheid om het maasheggenvlechten onder de aandacht te brengen want de hagen zullen ook onderhouden moeten worden.

Op de tweede zondag in maart wordt jaarlijks het NK Maasheggenvlechten gehouden. Binnenkort wordt daarom weer begonnen met het oefenen van vlechten in de `maasheggenstijl`.

De eerstvolgende oefenochtend is zaterdag 8 december a.s. gestart wordt om 9 uur en gewerkt tot uiterlijk 12.30 uur. De locaties liggen nog niet vast en kunnen per oefendag verschillend zijn en worden na aanmelding tijdig aan de deelnemers doorgegeven.

Het idee is om komend voorjaar ook met een team uit Maashees mee te kunnen doen.
De teams moeten wel zelf gereedschap mee brengen zoals: takkenschaar, zaagje, hiep, hoofdbescherming, handschoenen en veiligheidsbril.

Heb je interesse om komend voorjaar met een team uit Maashees mee te doen? Laat het weten zodat afspraken gemaakt kunnen worden over het deelnemen aan de oefenochtenden en het gebruik van gereedschap e.d. Meer informatie is te vinden op de website www.maasheggen.nl/nk-2018

 

Frank Kersten en Anjo Welles Verhoeven
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Inhalen Sinterklaas 18 november j.l. 

 

Vorige week zondag 18 september j.l. was het zover, Sinterklaas kwam met zijn pieten weer een bezoek brengen aan ons mooie dorpje Maashees. We zijn met zijn allen met de fanfare voorop naar de Maas gelopen. Daar kwam Sinterklaas als vanouds aan met de boot. We zagen hem al van verre aankomen en er is flink gezwaaid en geroepen door de kinderen. Nadat Sinterklaas voet aan land had gezet, zijn we naar de zaal gelopen. Daar heeft eerst Lynn Kersten haar mooie solodans laten zien. Toen mocht de Sint plaats nemen in een mooie boot die klaar stond op het podium. Dit jaar hadden we een speciale gast. Tijl Damen heeft een mooie show neergezet met verschillende liedjes waar de kinderen actief aan mee konden doen. Er is flink gedanst en gezongen en de Sint en zijn pieten hebben ervan genoten! Ten slotte zijn de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt door Sinterklaas. Sinterklaas was weer blij verrast door alle mooie kleurplaten! En natuurlijk had de Sint ook dit jaar voor iedereen een snoepzak meegenomen. Het was een mooie middag voor jong en oud. Tot volgend jaar!

 

Zie hier voor meer foto's

 

Vriendelijke groet Sintrklaascomité

  

GGD Hart voor Brabant” met resultaten gezondheidsdag Maashees 15 sept. j.l.

 

Op 15 september hebben 65 mensen in Maashees meegedaan aan de Gezondheidsdag.
 

 

In deze link     een overzicht van de resultaten samengesteld door  “GGD hart voor Brabant”

  

(Te hoge) Snelheid verkeer binnen ons dorp

 

Beste dorpsgenoten,

 

Van diverse bewoners binnen ons dorp hebben wij melding gekregen van te hoge snelheden op de straten binnen ons dorp.
Dit betreft vooral de Goeijstraat en de Mgr. Geurtsstraat, maar ook van andere straten wordt overlast/gevaar hierover genoemd.

 

Zoals we allemaal weten geldt binnen ons dorp een maximum snelheid van 30 km per uur.
Als dorpsraad begrijpen we best wel, dat dit niet echt snel is, maar deze snelheidsbeperking is niet voor niets geregeld.
Gelukkig kunnen binnen ons dorp de kinderen nog steeds, net als wij ouderen vroeger konden, op straat spelen.
Dit willen wij ook heel graag zo houden, maar dan zullen wij als dorpsbewoners onze snelheid ook moeten aanpassen, zodat onze kinderen geen gevaar lopen bij/tijdens het spelen op straat.
Daarnaast geeft een hogere snelheid ook meer geluidsoverlast.

 

Laten we ons allemaal aan de snelheid houden, dan blijft ons mooie dorp nog steeds een plaats waar iedereen veilig over straat kan c.q. op straat kan spelen.

 

Namens de dorpsraad bedankt voor jullie medewerking.

  

Overlast hondenpoep

 

Beste dorpsgenoten,


Van diverse kanten bereiken ons meldingen over hondenpoep op de openbare weg en in plantsoenen/speelvelden en verdere groenvoorzieningen.
Zoals we allemaal weten, behoort de overlast door hondenpoep tot één van de grootste ergernissen onder de burgers.


Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen indien u als hondenbezitter/liefhebber ervoor wilt zorgen dat deze overlast stopt.
 

De gemeente heeft duidelijke regels voor hondenbezitters, deze zijn:

 • Honden dienen binnen de bebouwde kom ALTIJD AANGELIJND te zijn.
 • In het buitengebied mogen de honden loslopen, behalve in door de gemeente aangewezen gebieden, welke worden/zijn aangegeven door borden.

Houdt u zich hier niet aan, dan riskeert u een boete van:

 • Op het loslaten lopen van uw hond binnen de bebouwde kom € 95,--;
 • Op het loslaten lopen van uw hond op een speelweide € 140,--;

Tijdens het uitlaten van uw hond dient u altijd zijn/haar poep op te ruimen en hiervoor moet u altijd een poepzakje bij u hebben. Heeft u dit niet, dan riskeert u een boete van:

 • Indien u geen zakje bij u heeft € 95,--;
 • Voor het niet opruimen van de poep € 140,--;

Mocht u overlast ondervinden van hondenpoep, dan kunt u dat melden bij de gemeente.
Dit kan via de gemeenteapp, telefonisch (0485-585911) of via de website van de gemeente,

te weten: https://www.boxmeer.nl/inwoners onder het hoofd “melding doen”.

 

Laten we met elkaar ons mooie dorp schoon en leefbaar houden.
Wederom bedankt namens de Dorpsraad Maashees

  

Prins Henk II, 59e prins van de Bliekers

 

Op zaterdag 10 november j.l., ’s avonds om 11 uur, kwam de 59e prins van de Bliekers uit Prins Henk II, bijgestaan door zijn adjudanten Frank Kersten, Robib Arts, Eric Pingen. Henk Franssen en de carnaval in Maashees zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Carnaval vieren is voor Henk het belangrijkste wat er is. Inmiddels is hij 22 jaar bij de carnavalsvereniging wat al een hele mijlpaal is. Deze mijlpaal wordt extra bijzonder door het feit dat hij deze carnaval voorop gaat. Prins Henk d’n Twedde, adjudanten, Frank, Robin en Eric gaan er samen met alle Bliekers en Bliekerinnekers een geweldige carnaval van maken.


Wat d’r ok gebeurt, alles kumpt goed
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Werkgroep “ behoud de kerk” met stand van zaken 

 

Met als hoofddoelstelling: de Kerk willen we voor het dorp behouden. Er zijn vele vergaderingen geweest met de werkgroep en we hebben veel mooie ideeën en plannen besproken. Het struikelblok bleef iedere keer de vaste terugkerende onderhoudslasten. Daarom bleef er in onze ogen maar 1 optie over wat structureel geld op zou leveren om het onderhoud van de kerk te kunnen betalen. Appartementen in het bovenste gedeelte van de Kerk.
 

Er zouden 6 huurappartementen door private investeerders in de kerk gerealiseerd worden en met een gedeelte van de huuropbrengsten zouden we ook de onderhoudskosten van de kerk kunnen betalen. De onderverdieping zou in het beheer komen van een nieuw op te richten stichting

“de kerk Maashees” zodat de “gemeenschap” van Maashees er gebruik van kan maken.   

           Lees hier verder      

 

Lees hier de  verkoopvoorwaardens

 

 Tekeningen van de 3 verdiepingen               3D tekeningen

 

  

 

Het Geheugenhuis in bibliotheek Boxmeer 

 

Het Geheugenhuis in de bibliotheek van Boxmeer is de ontmoetingsplek rond het geheugen en beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten, van leuke thema's zoals begrijpen en het 'fit houden' van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen.

Er worden regelmatig geheugen gerelateerde activiteiten georganiseerd zoals: breintraining, KoffiePraat, spelochtenden aan de BelevenisTafel en breincolleges.

                                   Zie hier voor programma

 

 Adres: Cultureelcentrum De Weijer,  De Raetsingel 1

  

 

 

 

 

 

 

 

Jaargang 48 nr. 16 2018

  

Afgelopen donderdag (26-04-2018) stond het jaarlijkse uitstapje van de Vrouwenorganisatie Maashees op het programma. Deze dagtocht hebben we samen met de Vrouwenorganisatie van Vierlingsbeek

 

 

 BASISSCHOOL ST. ANTONIUS

 

 

0478-636584

dir.antonius@skov-onderwijs.nl

Website Antoniusschool

 

 

 

Informatie m.b.t Bassischool St. Antonius