Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

 De Gelderlander, 20 februari 2016, Johan Roerink/Aeropicture

 

Inhoud startpagina:  
  

Jaardag voor het gilde met aansluitend het koningschieten.

 

Zondag a.s. 28 april is het weer zo ver!!!

 

Het is de jaardag van ons gilde met aansluitend het koningschieten.

Het gilde verzamelt zich om 11.30 op het plein. Ze gaan eerst bij de overleden gildebroeders en zusters een roosje neerleggen op het kerkhof.

Daarna lopen ze naar het gildegebouw. Het gilde gaat dan eerst genieten van een traditionele Brabantse koffietafel en aansluitend hebben ze dan het 2e deel van de jaarvergadering.

Om 14.30 begint dan weer de strijd wie dit jaar de nieuwe koning, jeugdkoningin en burgerkoning(en) wordt. Iedereen vanaf 18 jaar mag deelnemen bij de burgerboom. Als alle vogels gevallen zijn is er een gelegenheid om de nieuwe koningen(innen) te feliciteren.

We hopen op mooi weer dus wandel gerust richting ons nieuwe clubgebouw en aanschouw de sportieve strijd onder de schutters.

 

St. Joris en St. Anthoniusgilde Maashees

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Douches sporthal niet te gebruiken 29 april t/m 3 mei

 

In verband met onderhoud aan de inregel kast is het in de week van 29 april t/m 3 mei helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de douches in de sporthal.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Met vriendelijke groet,

Harry & Dominique 

Voortgang werkplaats Smakterbroek

 

Aan het begin en aan het einde van vorig jaar bent u uitgenodigd voor werkplaatsen waarin we samen de belangen, kansen en mogelijkheden voor de toekomst van Smakterbroek hebben behandeld. Voor een aantal deelgebieden zijn voorstellen of vragen geformuleerd en zijn schetsen gemaakt voor maatregelen. Waterschap Aa en Maas heeft beloofd deze voorstellen te onderzoeken, ze verder uit te werken en aan u terug te melden. U krijgt nog de mogelijkheid om aanpassingen en verbeteringen te doen. Ik wil u graag informeren over de voortgang hiervan en wanneer de derde werkplaats zal plaatsvinden.

 

Lees geheel verslag

  

Inzegening “Lichtjeskapel” 14 april j.l.

 

Zondag 14 april, palmzondag, was een bijzondere dag.

Onze patroonheilige H. Antonius Abt, met het varken, werd naar de lichtjeskapel gebracht. Samen met de beeltenis van de Emmaüsgangers waren het voorheen de figuraties die op het altaar en de lezenaar zaten gemaakt door Rien Evers, kunstenaar uit ons eigen dorp Maashees en waar hier in de regio op vele plaatsen nog kunstwerken van aanwezig zijn.

Beeltenissen die we graag, na het onttrekken van de kerk uit de eredienst, in ons dorp een nieuwe plek wilden geven.

Ook het kruis, de flambouwen, het wijwater en wierookvat zijn naar de nieuwe sacrale ruimte overgebracht, zodat ook bij een uitvaart en begrafenis de rituelen van de kerk kunnen worden uitgevoerd. Pastoor van der Sluis zorgde voor de inzegening van de lichtjeskapel.

 

Lees hier verder        Zie foto's 

Schemerwandeling op 15 april j.l. met de vrouwenorganisatie Maashees.

 

Afgelopen maandag heeft de vrouwenorganisatie een schemerwandeling gedaan onder leiding van Yvonne van de Pas.
De wandeling begon bij de watervogel en ging toen richting Maashees, over de Campagne door de bossen van Geysteren en eindigde weer bij de watervogel.
Het was een leuke en vooral leerzame wandeling.
Er werd onderweg van alles verteld over wat er zo groeit en bloeit in de berm langs de weg.
Hoe de maas vroeger gelopen heeft en welke bomen er allemaal in het bos te zien zijn.
Bij het kapelletje in het bos stond de koffie en thee klaar met een versnapering, daarna werd de wandeling weer voortgezet.
Dorette van Loon liep ook mee en heeft ook nog leuke anekdotes verteld over de natuur.
Het weer speelde goed mee en de 15 leden die hier aan mee hebben gedaan waren heel tevreden over de wandeling.

 

    

 

Het bestuur van de Vrouwenorganisatie Maashees.
  

De Bekse Klinkertjes: Duo Willemien en Lisanne Nederlands Kampioen!

 

In het weekend van 13 + 14 april zijn de danser en danseressen van  De Bekse Klinkertjes afgereisd naar Landgraaf om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Show Duo Willemien en Lisanne behaalde zondag de hoogste score van de jury en mogen zich daarmee Nederlands Kampioen noemen!!

In de solocategorie vrije klasse startte Fleur Jakobs als 11e in de rij van 14 deelnemers en werd ze 1e! Tevens behaalde ze opnieuw promotiepunten, waarmee ze volgend jaar in de sportklasse gaat starten.

Luca Kersten, die als 8e mocht dansen behaalde tevens verdiende promotiepunten.

Ze greep echter nét naast de prijzen en werd heel mooi 4e.

 

Lees hier verder

  

Aftrap verkeersactie ‘ik let op wild’

 

Woensdag 10 april hing wethouder Jeu Verstraaten, samen met Dassenvereniging Brabant en WBE Boxmeer als aftrap voor de Brabantse campagne ‘ik let op wild’ een banner op in Overloon. Het is de eerste van 14 banners die op plekken in de gemeente worden opgehangen waar veel wild over kan steken.

 

Elk jaar gebeuren er veel ongelukken met wild in Brabant. Het gaat meestal om reeën en zwijnen. De meeste aanrijdingen met reeën zijn in deze tijd van het jaar. Tijd dus voor een alertheids- en voorlichtingscampagne van NUL verkeersdoden Brabant, speciaal gericht op overstekend wild.

 

Lees hier verder 

Start wandel- en fietsseizoen

 

Het voorjaar is aangebroken en nodigt iedereen weer uit voor een mooie wandel- of fietstocht. In het Land van Cuijk kan dat prima aan de hand van het wandel en fietsknooppuntennetwerk. U bepaalt zelf uw route en afstand: flexibiliteit staat voorop!

Met de routeplanners op www.routesinbrabant.nl kiest u uw route van knooppunt naar knooppunt en leest u de lengte van de gekozen route af.........     Lees hier verder

  

Basisschool

 

Ouderinfoavond 20 mei a.s 19.30 uur

 

Op maandag 20 mei, 19.30 uur,  vindt een ouderinfoavond plaats, waar zowel ouders van huidige als “toekomstige” leerlingen welkom zijn. Op deze avond wordt teruggeblikt op het afgelopen schooljaar en wordt vooruitgekeken naar het volgende schooljaar, waar opnieuw “kindgericht” onderwijs een belangrijke rol zal vervullen.

Alle ouders zijn van harte welkom!

 

 

Belettering aangebracht bij de ingang van de basisschool

 

Onlangs is bij de ingang van de Antoniusschool belettering aangebracht in het nieuwe logo van de school. Vrolijk gekleurde sliertjes geven symbolisch alle leerlijnen van de verschillende leerlingen aan. Iedereen volgt zijn eigen pad, maar samen vormen deze sliertjes de A van de Antoniusschool. 

 

 

Koningsspelen vrijdag 12 april j.l 

 

Afgelopen vrijdag 12 april was het weer zover! Het was weer tijd voor de Koningsspelen. Koning Willem Alexander gaf het startsein in Lemmer, maar ook in Maashees werd flink meegedaan. Eerst aten de kinderen een lekker koninklijk ontbijtje op de Antoniusschool. Toen werd het speciale ingestudeerde dansje opgevoerd op het liedje van: “Doe de passapas, met de hele klas”.

Om 9:30 was het voor de groepen 3 t/m 6 tijd om te vertrekken naar het sportcomplex Soetendaal in Vierlingsbeek, waar samen met de scholen uit Holthees en Vierlingsbeek de Koningsspelen zullen worden gevierd. Groep 7-8 vertrok naar Overloon. Groep 3/4 vermaakte zich in Vierlingsbeek met Oud-Hollandse spellen, groep 5 en 6 maakten een ronde langs vier verschillende sporten: slagbal, tennis, korfbal en voetbal. Overal waren begeleiders beschikbaar: voor het voetbal waren zelfs studenten van de HAN ingeschakeld. Ondanks het koude weer, vermaakten de kinderen zich opperbest. Wel werd besloten om de pauze met een kwartier te verkorten, zodat ze eerder naar Maashees konden terugkeren. Ook werden de kleuters eerder naar Maashees teruggebracht.

Al met al was het een sportieve, geslaagde dag.

  

Geslaagd vrijwilligersmiddag CV De Bliekers

 

Afgelopen zondag 14 april j.l. vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest van de Bliekers plaats in de Blokhut. Prins Henk en zijn adjudanten zorgden voor een fantastische fotowedstrijd. Hier moest men raden welke personen op  oude foto's stonden. Onder het genot van een hapje en drankje werden er verder fantastische prijzen verloot. We willen nogmaals alle vrijwilligers bedanken die er weer voor hebben gezorgd dat de carnaval weer fantastisch is verlopen. 

  

26 mei as;  definitieve datum 4de DorpsGarageSale in Maashees

 

We hebben, na zorgvuldig bekeken data van andere festiviteiten in de buurt, besloten te gaan voor 26 mei as als datum voor de 4de DorpsGarageSale in Maashees.
De opzet is nagenoeg hetzelfde gebleven. Weer van 11.00 uur tot 15.00 uur.

En weer zullen we deelnemende verkoopdadressen voorzien van informatie om te verspreiden en daarmee bekendheid te vergroten. Vele handen maken deze klus licht.

Ook zal verdere informatie rondgestuurd worden en een kaartje met adressenoverzicht om aan bezoekers te overhandigen.

Om deze voorbereidende activiteiten te kunnen starten hierbij het verzoek aan deelnemende personen zich zo snel mogelijk op te geven.

Naam, woonadres, verkoopadres, telefoonnummer en e-mailadres. 

Even opsturen naar:    Pieterdevos@ziggo.nl

Je krijgt snel berichtje.

  

Introductie Joyce’s Bakery

 

Heb je iets te vieren of wil je gewoon iets lekkers voor bij de koffie, maar wil je eens iets anders dan een koekje, plakje cake of een “gewoon” stukje taart of vlaai? Neem dan contact met mij op!

Ik maak taarten en cupcakes in diverse kleuren en maten, met diverse vullingen en afwerkingen.

Neem anders alvast een kijkje op mijn Facebook pagina: Joyce’s Bakery Maashees.
Mocht je nog vragen hebben, schroom niet om contact op te nemen! 

Je kunt me op de volgende manieren bereiken: 

 

GSM:             06-11077243 

E-mail:          Joyce_Bakery_Maashees@hotmail.com

Facebook:    Joyce’s Bakery Maashees 

 

Vriendelijke Groet,

Joyce de Ruijter  

Cursus Positieve Gezondheid

 

Beste allen,

Pantein Extra heeft een cursus Positieve Gezondheid ontwikkeld voor iedereen (o.a zorgvragers en hun mantelzorgers/familieleden) die op een nadere manier wil  kijken naar gezondheid. (Positieve Gezondheid is meer dan alleen de aan/afwezigheid van ziekte).
Als gezondheid meer is dan alleen ziekte dan zijn er ook meerdere mogelijkheden om je beter te voelen. In de cursus leren mensen in 3 ochtenden de mogelijkheden in kaart te brengen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven om te gaan.

 

Lees hier de uitnodigingsbrief

 

Zie ook folder

 

Met vriendelijke groet,

Caroline Verwaaijen
Team Pantein Extra 

Geslaagd toernooi weekend voor Bekse Klinkertjes

 

Heel wat voorbereiding ging eraan vooraf: het tweedaags dansevenement van De Bekse Klinkertjes op zaterdag 6 en zondag 7 april.
Voor het eerst organiseerde de Vierlingsbeekse vereniging een internationaal Europacup-toernooi, waar Nederland, Belgie, Duitsland en Oostenrijk acte de presence gaven. Vanaf ’s morgens  9.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur streden op zaterdag de deelnemers met ruim 100 dansen om de beste punten van de jury die uiteindelijk konden leiden tot de winst van de Europacup; welke direct kwalificatie biedt voor de Europese Kampioenschappen die op 3 + 4 + 5 mei a.s.  in het Duitse Hanau nabij Frankfurt worden gehouden.
Na afloop werd de zaal zo snel als mogelijk gereed gemaakt voor dag 2, alwaar alleen Nederlandse deelnemers hun dansen door de jury komen laten beoordelen. Het toernooi op zondag is het laatste toernooi voorafgaand aan de Nederlandse Kampioenschappen.

 

Lees hier geheel artikel

 

Met vriendelijke groet,
Dansvereniging de Bekse Klinkertjes

 

  

  

Oranje comité komt met leuk programma op Bevrijdingsdag

 

Beste inwoners van Maashees,

Dit jaar hebben we i.p.v. met Koningsdag een leuk programma op Bevrijdingsdag georganiseerd voor alle kinderen uit Maashees in de leeftijd van de basisschool. (zondag 5 mei).
We gaan een Vossenjacht doen en sluiten af met een erg leuke verrassing!
Als je mee wilt doen vul dan snel het aanmeldformulier in (aanwezig op basisschool) en lever deze in voor 14 april. Deze kun je in de brievenbus doen bij Marius Linssen (De Goeistraat 3) of Silvia Beuving (Mgr. Geurtsstraat 40).

Het zou leuk zijn als je kleding met wat rood-wit-blauw is, maar het is niet verplicht natuurlijk en je kleding kan vies worden.
We verzamelen om 9.15 uur op het schoolplein en we zijn op het schoolplein weer terug om 13.00 uur, waarna de kinderen weer naar huis vertrekken of opgehaald kunnen worden aldaar.
We hopen dat je meedoet en we gaan er een gezellige ochtend van maken!!

Om e.e.a. te bekostigen zullen we in de week van 8 t/m 13 april collecteren.

Alvast dank voor uw bijdrage!


Het Oranjecomité

  

De Dorpsraad is op zoek naar nieuwe bestuursleden.

 

 

De  Dorpsraad is op zoek naar nieuwe (meedenkende) leden, die zich samen met ons willen inzetten voor ons dorp .
 

 

De onderwerpen waar de Dorpsraad  zich druk voor maakt zijn o.a.

  • Groen, openbare orde en verkeer/vervoer  
  • Leefbaarheid lange termijn – Seniorenbeleid
  • Jeugd en onderwijs 
  • Bouw- en bestemmingsplannen 
  • Communicatie    
  • Kunst, cultuur, recreatie en sport  

Daarnaast is de dorpsraad ook een vraagbaak voor de mensen uit maashees.

 

Het dagelijks bestuur bestaat uit:
Rob Goemans Voorzitter, Vera Berckmoes Secretaris, Mario Langeveld Penningmeester
De leden zijn:

Marion Zijlema, Piet Ermens, Jos van Kooij, Nick Verberk, Joop Krant 

en Willem Akkermans.

Uitbreiding en nieuwe inzichten zijn zeer gewenst. Alle bestuursleden zijn natuurlijk bereid om het een en ander toe te lichten.

Wil je meewerken en beslissen over de gang van zaken in Maashees, meld je dan bij Rob Goemans (rob.goemans@ziggo.nl) of bel  06 -1214 5812)
 

Graag van jullie te horen
Vriendelijke groeten
Dorpsraad Maashees

  

Ook dit jaar weer 4 mei herdenking Maashees


Sinds we in Maashees een oorlogsmonumentje hebben herdenken we elk jaar de oorlogsslachtoffers en met name de slachtoffers uit Maashees. Dit bij het monumentje voor de kerk. Dit jaar op zaterdag 4 mei. De herdenking begint om 19.30 uur en hierbij verlenen diverse verenigingen hun medewerking, dit onder andere met zang en muziek. Hopelijk wordt het weer een waardig gebeuren waarna na afloop de mogelijkheid bestaat in het café Plein ’27 na te praten.
De herdenking begint om 19.30 uur waarbij er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. U bent allen hiervoor uitgenodigd.

 

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Maashees bevrijd is van de Duitse bezetting. Het plan is om dit te herdenken maar zeker ook te vieren in november van dit jaar.
  

 

 3de DorpsGarageSale in Maashees op zondag 26 mei as.

 

De DorpsGarageSale is verplaatst naar de laatste zondag van Mei. Dat weekend zijn er in onze directe regio aanmerkelijk minder festiviteiten en vlooienmarkten.  Waarschijnlijk gaan we hier “”traditie” van maken; DorpsGarageSale in Maashees op de zondag vóór Hemelvaartsdag.

De opzet zal weer hetzelfde zijn.
Elke deelnemende plaats is duidelijk met vlag(gen) te herkennen. Verkoop tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Er wordt reclame gemaakt via , door deelnemers te verspreiden flyers, door berichtjes in regionale kranten, door vermelding op “Meuk is Leuk” en andere sociale media. Hierbij kunnen deelnemers helpen. Er komen aan de ingaande wegen naar Maashees weer spandoeken te hangen. Ook wordt er weer een plattegrondje gemaakt waarop standplaats en naam van deelnemers.

De kosten per deelnemer zullen maximaal 3 euro bedragen.

Mensen die willen deelnemen svp even aanmelden bij Pieter.deVos@ziggo.nl.
Naam, verkoopplaats, tel. nummer en e-mail adres svp even doorgeven.

  

 

Opgaven voor het deelnemen aan het reünie orkest en/of dorpsbrunch

 

Het jubileumjaar hebben we 5 januari jongstleden geopend met een spetterend nieuwjaarsconcert. Tijdens ons jubileumjaar zullen we met verschillende activiteiten stilstaan bij ons 100-jarig jubileum. We willen dit onder andere samen met u vieren in het weekend van 8 en 9 juni (het pinksterweekend).
Op zaterdag 8 juni organiseren we een spetterende feestavond. Tijdens deze avond al er ook een reünie worden georganiseerd. Onze jubilerende fanfare, een heus reünie orkest en die Musikkapelle Laiz zullen op deze avond hun klanken laten horen. Daarna zal het feest losbarsten onder het genot van een hapje en een drankje.

Bent u een oud-lid en wilt u deelnemen aan het reünie orkest? Geef u dan op via reunie@fanfaremaashees.nl.

 

Op zondag 9 juni organiseren we een grootse dorpsbrunch. Voor €15,- per persoon (kinderen tot 12 jr. kunnen voor €5,- aanschuiven) kunt u genieten van een zeer uitgebreid buffet. In de middag zullen er verschillende bevriende muziekverenigingen optreden. Binnenkort zullen leden van onze fanfare bij u aan de deur komen voor de voorverkoop. U kunt de kaarten ook bestellen via brunch@fanfaremaashees.nl.

 

Blijf de komende tijd onze Facebookpagina en de Nieuwsflits volgen voor het laatste nieuws omtrent onze jubileumfestiviteiten.

 

Fanfare St. Cecilia Maashees
100 jaar muziek voor en door Maashees.

  

Programma 100 jaar fanfare St. Cecilia 

 

Zoals iedereen weet vieren wij, de leden van Fanfare St. Cecilia, dit jaar ons 100-jarig jubileum. We hebben afgetrapt met een prachtig Nieuwjaarsconcert in de kerk waarbij we op uw massale belangstelling hebben mogen regelen.


De oprichting van de fanfare vond plaats op 19 mei 1919. Dit betekent dat we op deze dag echt jarig zijn. We willen op deze dag terugblikken naar wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd.

Jos van Kooij heeft het afgelopen jaar ons hele archief doorgespit en zich verdiept in de geschiedenis van de fanfare. Alle informatie, foto’s, brieven en wetenswaardigheden die hij is tegen gekomen hebben hem voldoende inspiratie gegeven om hierover een prachtige presentatie te kunnen geven met de titel: Het archief bekeken. U bent allen uitgenodigd hier op zondag 19 mei  bij aanwezig te zijn.

 

De volgende feestelijke activiteiten vinden plaats tijdens ons jubileumweekend: 8 en 9 juni. Dit is het weekend van Pinksteren. We adviseren eenieder dit weekend vrij te houden want het wordt echt een gezellig dorpsfeest.

We zullen gedurende dit weekend bezoek ontvangen van onze ‘Freundschaftsverein’ uit

Sigmaringen-Laiz. Onze Duitse collega-muzikanten komen speciaal naar Maashees om onze honderdste verjaardag te vieren.

Op zaterdagavond, 8 juni, wordt er opgetreden door het reünie-orkest. Oud-leden zullen weer aan gaan sluiten bij ons orkest en een geweldig concert geven. Aansluitend is er een feestavond waar u allen voor uitgenodigd bent.

Zondag 9 juni gaat van start met een dorpsbrunch waar we hopen samen met u allen te gaan brunchen. Er zal na de brunch ook een sprankelend middagprogramma zijn wat u niet wilt missen.
Houdt u daarom het Pinksterweekend van 8 en 9 juni vrij! Samen met u willen wij er een mooi, memorabel maar vooral gezellig weekend van maken.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaargang 49 nr. 5 2019

  

Afgelopen donderdag (26-04-2018) stond het jaarlijkse uitstapje van de Vrouwenorganisatie Maashees op het programma. Deze dagtocht hebben we samen met de Vrouwenorganisatie van Vierlingsbeek

 

 

 BASISSCHOOL ST. ANTONIUS

 

 

0478-636584

dir.antonius@skov-onderwijs.nl

Website Antoniusschool

 

 

 

Informatie m.b.t Bassischool St. Antonius