Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

 De Gelderlander, 20 februari 2016, Johan Roerink/Aeropicture

 

Inhoud startpagina: 
 
 

Vakantiespeelweek 3

 

Vrijdag: De dagen van de Vsw zijn omgevlogen. De laatste dag werden er weer spelletjes gedaan en hadden we een springkussen met in het midden een mega palmboom waar in geklommen kon worden. Natuurlijk werd de buikschuifbaan neergelegd en gingen er heel wat flessen groene zeep overheen. De kinderen konden niet alleen een aandenken maken voor de speelweek, maar ook een insectenhotelletje of een kokosnoten hanger. De crea- Bea’s van de Vsw hadden wederom gezorgd voor een goed gevulde knutseltafel met voor ieder wat wils. Aan het einde van de dag had de keukenploeg een BBQ voorbereid, waar heerlijk van gesmuld is. Natuurlijk zijn er de laatste dag ook weer punten; noten verdiend. Nu was de cijfercode compleet. Robinson werd weer gebeld op z’n eiland en met de cijfercode kon hij ontsnappen. Natuurlijk kwam hij meteen naar de blokhut om de kinderen te bedanken. Eind goed al goed! Op hun beurt bedankte de organisatie iedereen die heeft meegeholpen aan deze Speelweek. 

 

Zie hier foto's dag 3

 

  

Vakantiespeelweek dag 2

 

Donderdag: 'Niets is zo onvoorspelbaar dan het weer' Dat gold zeker voor de 2e dag van de Vsw. Ipv de hele dag regen kregen we slechts enkele mini- buitjes en kwam daadwerkelijk ook nog zo af en toe de zon door. Ideaal weer om te bouwen en zeker ook prima weer om spelletjes te doen. De kinderen die 'geslapen' hadden in de tent of in de blokhut hadden het heel even moeilijk, maar gingen toch snel genoeg weer ijverig aan de slag. Wat een kanjers! Na enkele uren bouwen, verbouwen, renoveren en decoreren werd er een serie spellen opgebouwd. Zo kon je groep o.a. kokosnoot schieten, spijkerbroek hangen, touwtrekken en 'kwalleballen'. Bij dit laatste spel zagen we fanatieke krachtmetingen tussen niet alleen de grote kinderen maar ook tussen de jongere kinderen. In de blokhut werd een proefspel gedaan. Dit was niet alleen met mango, bramen en avocado, maar ook met bereide insecten. Dus de gefrituurde sprinkhanen en meelwormen lagen ook klaar. Er waren aardig wat kinderen die het aandurfden om een hapje te nemen. Aan het einde van de dag kregen de kinderen alle uitslagen te horen. Natuurlijk werden er ook weer noten verdiend voor de cijfercode, waar op dit moment 2 cijfers van bekend zijn. Morgen kan iedereen uitslapen, want we beginnen dan pas om 14 uur. Ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens zo'n dag, kom dan gerust een kijkje nemen op het terrein rondom de blokhut.

 

Zie hier foto's dag 2

 

    

Vakantiespeelweek dag 1

 

Woensdag: De kinderen van Maashees hebben er weer naar uitgekeken; de jaarlijkse Vakantie Speelweek. Dit jaar editie 18 met als thema, 'Expeditie Robinson'. Door een storm op  zee komt Robinson terecht op een onbewoond eiland. Per flessenpost probeert hij hulp te krijgen. Eén van de flessen wordt in Maashees uit de Maas gevist. "Help, Help" is de boodschap met een telefoonnummer. Via een rechtstreekse verbinding in Plein 27 werd onze jeugd gevraagd om hem te komen redden. De komende dagen worden er punten verzameld in de vorm van walnoten. Deze resulteren dan in een cijfercode waarmee we Robinson hopelijk vrijdagavond kunnen bevrijden. Deze keer begon de Vsw (=Vakantie Speelweek)na uitleg bij Plein 27 niet bij de blokhut, maar in Horst. We reisden af naar de Kasteelse Bossen waar bij de prachtige natuurplas spellen gedaan werden. Hiermee werden natuurlijk de nodige punten verdiend. Na een ochtendje spellen in en rondom het water, keerden we huiswaarts. Op het voetbalterrein werd in elke hoek een kamp ingericht. In elke windrichting waren 2 groepen gestationeerd, die alle 8 de hele middag gebouwd hebben aan hun thuisbasis. Binnen no time herrezen de mooiste bouwwerken. Aan het einde van de dag werden de verdiende punten omgezet in noten. 's Avonds hebben de oudste kinderen nog een speurtocht door Maashees gelopen met een GPS- kastje. Met breedte- en lengtegraden liepen ze naar diverse punten in het dorp waar ze met opdrachten weer punten konden verzamelen. De meeste van de oudste kinderen blijven slapen in de tent of blokhut. Waarschijnlijk zien we morgenvroeg een aantal hele kleine oogjes. Toch wordt er dan weer ijverig gebouwd, geschilderd, geknutseld, geschminkt etc etc .....

 

Zie hier foto's dag 1

 

 

  

     

 

Gisela en Marius van Boekel zijn de nieuwe uitbaters van Plein 27 in Maashees. Samen met hun dochters Jenny en Sharon gaan ze aan de slag om van het gemeenschaphuis weer 'het kloppend hart' van het dorp te maken. "Stap voor stap" zegt Gisela. "De openingstijden zijn inmiddels al verruimd en ook willen we de cafetaria nieuw leven inblazen...........

Foto: (Henk Lammen)

 

Lees hier gehele artikel

  

Uitnodiging Plein 27

 

  

Nieuw wandelseizoen “Het Vlinderke” bijna van start!

 

Het Vlinderke is een gratis wandelplatform, dat beoogt mooie natuurwandelingen te maken in een straal van hooguit 20 km rondom Maashees. We wandelen steeds 6-9 km op de woensdagochtenden. Vertrek 9.15 uur en we zijn meestal voor 12.00 uur weer terug.

 

In oktober 2018 is een kleine groep gestart en al snel uitgegroeid naar een vaste kern van ongeveer 18 personen, die wekelijks gezellig met elkaar aan de wandel gaan. Op woensdag 21 augustus start een tweede wandelseizoen met een korte winterstop rond de jaarwisseling. We rijden bij toerbeurt naar het startpunt van de wandelingen. In de vervoerskosten dragen we een klein beetje bij naar gelang de afstand. Elke dinsdagmiddag krijg je een uitnodiging via whatsapp en regelen we de deelname en het vervoer. In de bijgevoegde wandelschema’s zie je waar we dit seizoen overal willen wandelen.

Heb je ook zin om eens mee te lopen, bel dan met Toine Philipsen 06 5279 5139 voor meer informatie. 

 

Zie hier wandelschema's 

KBO  regionaal “Sociaal Culturele dag”

 

KBO kring Land van Cuijk en KBO kring Mill & St. Hubert organiseren op woensdag 11 September de “Sociaal Culturele dag”.
Deze wordt gehouden in “Het Wapen van Wanroy” De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

De kosten voor die dag bedragen € 25,- per persoon.

Indien er belangstelling voor is neem dan contact op met Piet Ermens  tel. 853081 voor verdere informatie. Aanmelden kan tot 25 augustus.

  

Opening schoolmoestuin in laatste vakantieweek gewijzigd

 

In verband met de kinderspeelweek zal de moestuin in de laatste schoolvakantieweek niet op woensdag maar eenmalig op de dinsdag daarvóór, 13 augustus, voor liefhebbers geopend zijn, eveneens vanaf 10.00 uur.

Het is niet voor niks gebleken om de moestuin ook in de vakantie open te houden. Elke week waren er wel enkele jeugdige moestuiniers aanwezig om de groenten en het fruit dat voor en na rijp werd, te oogsten. Vaak vergezeld van ouders, opa, oma  of broertjes en zusjes en zelfs ook andere belangstellenden, werden de uiteenlopende gewassen van het land gehaald en werden terloops de nodige culinaire tips uitgewisseld.


Na de vakantie zal in overleg met de school een nieuw passend moment worden vastgesteld waarop we in de tuin gaan werken. Dat zullen we opnieuw op deze plek laten weten.

 

Vriendelijke groet,

Jan Loonen

  

Dansen voor ouderen tijdens Vierlingsbeekse kermis

 

A.s. dinsdag, 13 augustus met de Vierlingbeekse kermis, is er tijdens het kermismartinée vanaf 13.30 uur “Dansen met ouderen”.

Met muziek van de ‘Peelzwervers’

 

  

Vakantiespeelweek 2019

 

Van woensdag 14 augustus tot en met vrijdag 16 augustus sluiten ongeveer 50 kinderen uit Maashees hun vakantie af met de Vakantiespeelweek. Het belooft weer een gezellige boel te worden! We zijn blij dat het ook dit jaar weer gelukt is om voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Iedereen die een handje helpt, op welke manier dan ook, alvast hartelijk bedankt!

Vorig jaar hebben de kinderen drie dagen samengewerkt met de MASA, oftewel Maashese Astronauten Super Academie. Ook dit jaar worden ze verrast met een bijzonder leuk thema! Wat er precies allemaal staat te gebeuren…..dat blijft nog even een geheim!

De kinderen gaan in elk geval weer allerlei leuke activiteiten doen zoals bouwen, knutselen en spellen. Woensdagochtend starten we iets eerder dan andere jaren, iedereen wordt om 9:00 uur verwacht bij Plein ‘27 en vanuit daar gaan we eerst op pad.

’s Middags gaan we verder bij de Blokhut. Hier sluiten we om 16:15 uur de dag af voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. Kinderen die in groep 5 of hoger zitten hoeven op woensdag niet naar huis, zij mogen blijven overnachten. Op donderdag start het programma om 10:00 uur en sluiten we af om 16:15 uur. Op vrijdag start het programma ’s middags om 14:00 uur.

 

Op vrijdagavond, vanaf 19:00 uur zijn ouders en alle andere belangstellenden van harte welkom op het sportveld bij De Blokhut aan de Vennenweg, waar we om 20.00 uur de Vakantiespeelweek 2019 definitief afsluiten.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen is? Kom gerust tussentijds een kijkje nemen bij de Blokhut, de koffie en thee staan klaar!

 

Werkgroep Vakantiespeelweek Maashees

 

Marco Kersten – Jurgen Marti – Henk Jansen – Daan Reijnders –  Miranda Langeveld –

Sonja Ars – Helga Verhappen – Evelien Frederix 

Geweldig nieuws over Lachende Bliek 2020

 

Ja mensen u leest het goed, de Lachende Bliek 2019 moet nog plaatsvinden en wij hebben nu al een heel mooi bericht over de versie 2020.

Wij doen er alles aan om een mooi programma te verzorgen en we menen dat dit bijna altijd goed lukt. Bijzonder trots zijn wij dat een veel gevraagde, moeilijk te boeken act gekozen heeft om op 3 oktober 2020 bij ons op te komen treden, en wel Stenzel, Kivits en Menders, muzikaal cabaret. Als u op de website www.stenzelkivits.nl kijkt dan ziet u we wat we bedoelen, een lijst van optredens in allerlei landen. Naar eigen zeggen kiezen ze niet voor niets voor de Lachende Bliek; een avond waar naast tonpraters ook andere acts de volle aandacht krijgen.  Dit is nog ver weg, maar toch konden wij dit niet voor ons houden.

 

Op 5 oktober nog eerst de Lachende Bliek 2019, dit jaar met één extra tonprater. Voor de laatste kaartjes kunt u nog bellen naar René Franssen, tel. 06 10479901

  

Sleuteloverdracht Plein 27

 

Dinsdag 30-7-2019 heeft de formele sleuteloverdracht van Plein 27 plaatsgevonden.
Wij bedanken Harry voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren
en wensen Gisela en Marius heel veel succes voor de toekomst.

 

Bestuur Vereniging Gemeenschapshuis Maashees
 

 

Tot ziens.
Plein 27
Gisela en Marius van Boekel

 

  

Eten met ouderen bij Concordia in Vierlingsbeek 24 juli j.l.

 

Woensdag 24 juli  j.l. was het weer “Eten met ouderen”.

Deze keer bij “Concordia” in Vierlingsbeek.

56 Deelnemers uit Maashees en Vierlingsbeek kregen een heerlijk

3 gangen  menu geserveerd. Rond 19.00 uur was deze gezellige bijeenkomst voorbij en ging ieder met een goed gevulde maag naar huis.

 

Groeten KBO Maashees en Vierlingsbeek 

Zonnebloemwedstrijd CV De Bliekers

 

Bliekers en Bliekerinnekes,

 

Het is alweer ruim 4 maanden geleden dat diegenen die op mijn receptie zijn geweest een zakje met zonnebloempitten hebben gekregen.

En waarbij ik beloofde dat diegene die de grootste zonnebloemen zou kweken een mooi prijsje zou krijgen. En aan die belofte ga ik mij natuurlijk houden, iedereen die aan deze wedstrijd wil meedoen kan zich bij  mij aanmelden, ik zal dan eind september met mijn Adjudanten een eerste rondje door het dorp gaan maken en de zonnebloemen gaan opmeten.

 

Aanmelden kan via; hjgmfranssen@hetnet.nl of 0478 – 636313

 

Veel succes met het kweken van de zonnebloemen !!

 

Prins Henk d’n Twedde 

 

 

Nieuwsbrief 16 Maaspark Well

 

Voor bewoners die meer willen weten over het project Maaspark Well Rivierverruiming wordt verwezen naar de websites:

www.kampergeul.nl  en www.maasparkwell.nl

Contact opnemen met Kampergeul BV via info@kampergeul.nl of 0485-512500.

Zie hier Nieuwsbrief

 

Met vriendelijke groet,
KAMPERGEUL B.V.                 

Roel van Ark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Van zuid naar noord.                                                 Van noord naar zuid.

  

75 jaar vrijheid Maashees, zaterdag 23 november 2020

 

Een grote groep jonge dames en mannen die gezellig met elkaar op de foto zijn gegaan.

Dit in Maashees in de jaren van de oorlog.

“De clandestiene dansers” dansten stiekem samen in Maashees. Of ze ook samen gedanst hebben toen Maashees bevrijd werd is maar de vraag want op 23 november 1944 was Maashees weliswaar bevrijd, maar moesten alle bewoners het dorp verlaten.
Toch willen wij 75 jaar later en wel op zaterdag 23 november 2020 dit feit herdenken en meteen vieren dat we sindsdien in vrijheid leven. Regionaal en landelijk wordt 75 jaar vrijheid groots gevierd. Wij willen hier op een bescheiden manier bij aansluiten.
Op deze dag nodigen wij u uit om in de bus te stappen. Deze bus rijdt samen met een gids langs plekken in ons dorp. Plekken met een oorlogsherinnering en een verhaal.
Een bevrijdingsconcert door onze fanfare en een bevrijdingsfeest staan hierna op het programma.

 

Hoe het er precies uit gaat zien is nog onbekend, maar het is wel fijn als u deze datum al noteert in uw agenda. Het feest zal zijn voor jong en oud.

 

Wordt vervolgd.

  

Ontdek het “Verboden Gebied”.

 

Fietsen door het Verboden Gebied is een bijzondere ervaring. De gidsgroeter begeleidt de fietstocht en laat zien wat er zo bijzonder was aan het Verboden Gebied. De deelnemers aan de fietstocht bezoeken onder meer plekken waar de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog zichtbaar zijn en die de moeite van het afstappen waard zijn.............

 

Zie hier folder. 

Ontdek “de stuw - sluizen" bij Sambeek

 

Tijdens deze informatieve en informele rondleiding komt onder andere het doel, de werking en de historie van de stuwen en de sluizen aan bod.
Ga op pad met een van onze Gidsgroeters en binnen 45 minuten wordt duidelijk hoe het imposante stuw en sluizencomplex in Sambeek functioneert.
De rondleiding is rolstoelvriendelijk.

 

Zie hier folder

  

 

 

 

 

 

 

Jaargang 49 nr. 11 2019Afgelopen donderdag (26-04-2018) stond het jaarlijkse uitstapje van de Vrouwenorganisatie Maashees op het programma. Deze dagtocht hebben we samen met de Vrouwenorganisatie van Vierlingsbeek

 

Ieder kind is uniek.

Het gemiddelde kind

bestaat niet.

 

Het mooiste onderwijs

vindt u gewoon hier in Maashees! 

 

De Goeijstraat 1  5823 AH  Maashees 

0478 636584 

dir.antonius@skovonderwijs.nl

www.antoniusschool.nl