Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

 

  

De Gelderlander, 20 februari 2016, Johan Roerink/Aeropicture

 

 

Nieuws-updates corona op Pantein.nl

Maasziekenhuis Pantein, Thuiszorg & Zorgcentra Pantein publiceren doorlopend op de websites van Pantein actuele berichtgeving over corona-maatregelen die van toepassing zijn op hun locaties. De actuele stand van zaken onder het kopje Nieuws.

www.pantein.nl
www.maasziekenhuispantein.nl
www.thuiszorgpantein.nl   

 

Hulpinstaties          Corona Gemeente Boxmeer            Coronacijfers Noord-Brabant  

 

 

                                        

Inhoud startpagina:
 
 

Oud papier – zaterdag 17 april 2021 a.s.

 

Beste dorpsbewoners,


Aanstaande zaterdag wordt er weer oud papier ingezameld op het plein. Tussen 9.00 en 11.00 uur zullen leden van fanfare St. Cecilia klaar staan om u te helpen. In verband met de geldende coronamaatregelen graag in de auto blijven zitten.

De leden van de fanfare zullen het oud papier uit uw auto halen.


Fanfare St. Cecilia
 


 

Goede doelen collecte 2020; Eindstand bekend

 

De definitieve opbrengst van de Goede Doelen Collecte 2020 is bekend. Het heeft allemaal wat langer geduurd dit keer maar we zijn blij dat we kunnen melden dat het afschrijven gelukt is.
Een mooi resultaat in een bijzondere periode.

Daar mogen we samen trots op zijn!
De opbrengsten per goed doel vindt u in onderstaande tabel terug:

 

Goede Doel 2019 2020
Hartstichting  € 499,46 € 332,19
Longfonds  € 440,75 € 306,96
Nierstichting  € 400,13 € 293,58
Alzheimer € 485,27 € 355,51
Beatrixfonds  €  428,02 € 288,39
Brandwondenstichting  € 371,26  € 221,51
Epilepsie € 364,41 € 236,51
Diabetes fonds € 375,18 € 319,10
KWF € 626,93 € 475,47

Behalve aan alle gevers, zijn we natuurlijk ook wederom heel veel dank verschuldigd aan de
contactpersonen/collectanten die de enveloppen en de formulieren hebben rondgebracht.
Alle bedragen zijn inmiddels overgemaakt aan de goede doelen.
Wat betreft de volgende collecte…….Wij informeren u tijdig via het Maasankertje en deze site.

.

Silvia de Rooi (KWF Kankerbestrijding), Ine Geurts (Alzheimerstichting), Jo van Boldrik (Prinses
Beatrixfonds),), Nelly Boom (Hartstichting en Longfonds), Thea Verberk (Brandwondenstichting), Annemie Verstralen (Epilepsie Fonds), Veronique van den Berk (Diabetes Fonds), Rosalie Euwens (organisatie) Miranda Oud (Nierstichting + organisatie)


 

Het doek is gevallen voor Pannekoekhuis De Bolle Buik

 

Lieve mensen,


Het doek is gevallen voor Pannekoekhuis

De Bolle Buik. 26 Jaren lang hebben wij vaak met veel plezier lief en leed met velen van U mogen delen. Graag hadden wij dit nog enkele jaren willen doen, maar corona heeft roet in ons eten gegooid en ons financieel flink geraakt, wat ons heeft doen besluiten om te stoppen met de zaak. Wij willen dan ook eenieder bedanken voor het vertrouwen in ons gesteld de afgelopen 26 jaren.

Wij danken ook degene die ons staande hielden voor een praatje, de kaartjes, bloemen en cadeaus die wij hebben mogen ontvangen. Gelukkig zijn wij gezond en zien dan ook de toekomst zonnig tegemoet.

Heeft U misschien nog een diner bon van De Bolle Buik of kent U mensen die nog en bon hebben, deze bonnen zijn te verzilveren bij ons thuis.

We zullen elkaar zeker nog tegenkomen in ons mooie dorp. Het gaat U goed.

 

Liefs Kitty en Goof
 


 

Artikel in Peel en Maas: Joyce Crompvoets en haar man helpen kinderen in Zuid-Afrika

 

Joyce Crompvoets uit Maashees woont al jaren in White River in Zuid Afrika.

Samen met haar Afrikaanse man Andre Hattingh verstrekt zij in de arme wijken van Zuid Afrika medische hulp en voeding.
Dit alles op vrijwillige basis en tomeloze inzet in vaak barre en onveilige omstandigheden.

Inmiddels hebben zij een fonds opgericht (PCA) om giften en donaties te werven zodat zij dit werk vol kunnen blijven houden.
Vorige week, 25 mrt. j.l., is er een artikel geplaatst in de Peel en Maas over hen en over hun fantastisch werk.

 

Zie artikel in Peel en Maas van 25 maart j.l.

 

Zie voor meer info en donaties. https://stichtingsupportpediatriccareafrica.nl/


 


 

 

Burgemeester Van Soest is gestart met een podcast: De Boxcast


In een nieuwe podcast (De Boxcast) gaat burgemeester Van Soest maandelijks in gesprek met bijzondere gastsprekers uit de gemeente. De Boxcast komt in de laatste week van elke maand uit en is vanaf nu te beluisteren op Spotify en SoundCloud. Binnenkort is

De Boxcast ook beschikbaar via de Podcasts app van Apple.

In de eerste aflevering van De Boxcast is Geurt Franzen te gast en vertelt hij over interessante projecten, met een aantal primeurs!


De Boxcast is op Spotify te beluisteren via: https://open.spotify.com/episode/3IY3ZCIIW7L9zEjtSsmLZk?si=5JKHEpT3QXW_Wd9L7QV30w&context=spotify%3Ashow%3A2154lUeIXAECHcy1oSmy1v

 

De Boxcast is op SoundCloud te beluisteren via:

https://soundcloud.com/user-788501752/aflevering-1-geurt-franzen

 

Download link voor het audiobestand: https://wetransfer.com/downloads/c320b071d703cc2bbb68d7fb62138e5320210325105451/55d87bf8c5bd115232cabace96e5345520210325105508/e590a9
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Communicatie, Raadhuisplein 1, Postbus 450, 5830 AL Boxmeer, telefoon (0485) 585911.

 


 

Vernielingen op schoolplein

 

Afgelopen nacht (23 mrt-24 mrt) zijn er vernielingen aangericht op het schoolplein!
De pomp is moedwillig vernield.
Ook zijn er de laatste tijd bierflesjes en sigaretten peuken aangetroffen.
Dit zijn zaken die zeker niet op een schoolplein horen.

 

We hopen dat mensen alert zijn en evt de politie bellen bij verdachte zaken op het schoolplein

 

Werkgroep schoolplein
 


 

Dit jaar helaas nog geen schoolmoestuin, wél een alternatief!


Beste inwoners van Maashees, in overleg met de school hebben we helaas moeten besluiten, ook dit jaar de moestuin voor de kinderen van groep 6 nog niet op te starten. Hoewel ook het nieuwe team van de school enthousiast is geworden over dit mooie project, zijn er enkele redenen om even pas op de plaats te maken: op de eerste plaats lijkt het nog zo’n twee maanden te duren voordat er weer veilig gewerkt kan worden. Onder normale omstandigheden zou het project op dit moment al opgestart zijn met enkele binnen-lessen. Op de tweede plaats heeft de school de handen nog vol aan het wegwerken van achterstanden die er de afgelopen tijd toch zijn ontstaan ten gevolge van het werken op afstand.


In overleg met de dorpsraad hebben we besloten, bij belangstelling dit seizoen het moestuinjaar te doorlopen met enkele volwassenen die het mogelijk leuk, interessant, leerzaam, ontspannend, zinvol enz. vinden om “groene vingers” te ontwikkelen ten aanzien van het zélf telen van verse groenten en fruit. De gedachte hierachter is, naast het bieden van een leuke optie voor enkele dorpsgenoten, dat met een drie- of viertal volwassen deelnemers de coronaregels, buiten prima nageleefd kunnen worden. Het is bovendien een garantie dat het tuintje er prima onderhouden bij blijft liggen.
We willen het groeiseizoen zéér binnenkort opstarten en pakweg half oktober beëindigen. Na half oktober treffen we elkaar tot het volgend voorjaar wellicht nog een paar keer. In onderling overleg wordt bepaald wanneer we weer bij elkaar komen, in principe één keer per week afhankelijk van de werkzaamheden. Gedurende het jaar zullen de meest basale elementen, tips en trucs besproken worden om van het moestuinjaar een succes te maken vanaf het moment dat een zaadje geplant wordt tot en met de oogst van een product. De deelnemers nemen de producten uiteraard zelf mee naar huis.


Wanneer u na het lezen van dit bericht denkt dat dit misschien iets voor u zou kunnen zijn, neem dan contact op met ondergetekende. Binnen een week na publicatie van dit bericht, hoop ik voor het eerst bij elkaar te kunnen komen. Aanmeldingen zullen op volgorden van binnenkomst behandeld worden.


Jan Loonen
06-50965528

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Rectificatie bericht schoolmoestuin.


In mijn bericht over het niet doorgaan van de schoolmoestuin voor groep 6, heb ik gesteld dat dit o.a. een gevolg is van het feit dat de school nog de handen vol zou hebben aan het wegwerken van achterstanden t.g.v. corona. Dit is een onjuiste interpretatie van mijn kant, ingegeven door berichten die hierover in het algemeen in de media zijn verschenen. Het onderwijs aan onze school is dus helemaal up to date.


Jan Loonen".

 


 

Natuurvriendelijker te maken van de Maas

 

 

Rijkswaterstaat is voornemens om de Maasoever ter hoogte van Oeffelt in de gemeente Boxmeer op twee stukken van circa 300 meter natuurvriendelijker maken.

Bijgaand wordt de informatie vanuit Rijkswaterstaat naar u gedeeld.

 

Lees hier:   Omgevingsvergunning herinrichting Maasoever ter hoogte van Oeffelt.

Zie hier:      Kaart met de verschillende projecten o.a. De monding van de campagnebeek.

 


 

De luisterlijn

 

De Luisterlijn wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

Dit kan per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Dit wordt mogelijk gemaakt door 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

 

Zie voor alle info de website:     www.deluisterlijn.nl
 


 

Aangepaste openingstijden Plein 27

 

Wegens de nieuwe corona maatregelen zijn wij alleen de komende weekenden (vrij-zat-zon) tussen 17.00uur en 19.30uur geopend. U dient telefonisch of via de app te bestellen (06-25523558) en ophalen op het door ons aangegeven tijdstip. We verzoeken om niet ruim van tevoren te komen (voorkomen wachttijden), gepaste 1,5 meter afstand te bewaren en met de pin te betalen. Zo kunt u genieten van ons assortiment.

 

Groetjes Plein 27