Welkom op de website van "Dorpsraad Maashees" 

 

De Gelderlander, 20 februari 2016, Johan Roerink/Aeropicture

 

Inhoud startpagina:  
 
Jaarvergadering  vrouwenorganisatie  Maashees 20 jan. j.l.

 

Op maandag 20 jan. j.l. had de vrouwenorganisatie van Maashees haar jaarvergadering bij Plein 27.
Om 20.15 na de koffie met vlaai opende de voorzitter de vergadering.
Er is een verandering in het bestuur geweest, Wilma van Lier is na 3 jaar afgetreden en daarvoor in de plaats nam Yvonne Vonken (links op de foto hiernaast) zitting in het bestuur. Omstreeks 21.00 uur sloot de voorzitter de vergadering. Na een korte pauze werd er een muziekbingo gespeeld.
Er waren leuke prijsjes te winnen.
Maar het duurde te lang, om 23.00 uur was het toch tijd om huiswaarts te gaan.
Deze vergadering werd door 38 leden bezochtVoorverkoop “De Lachende Bliek” een groot succes

 

Tegelijk met de voorverkoop van de zittingsavonden Bliekers zijn wij gestart met de verkoop voor de Lachende Bliek op 3 oktober 2020.  Dit hebben we geweten, het was druk en we hebben dan ook weer meer kaarten mogen verkopen dan andere jaren. Heel fijn vinden we dat.
Carnaval staat voor de deur en daar gaan we lekker van genieten om hierna ook de kaartverkoop voor de dorpen om ons heen (of nog verder) te starten. De eersten hebben zich al gemeld.
Dit jaar weer kampioenen maar ook voor ons nieuwe tonpraters. Een van hen is Jorlan Manders, hij zal een lekkere stevige buutte/klets ten gehore brengen, lachen dus.
Kunt u niet wachten tot na de vakantie dan mag u gerust René Franssen 0610479901 bellen of spreek een van de organisatoren even aan.
Wij wensen iedereen een mooie zittingsavond van de Bliekers en daarna een mooie carnaval. Hopelijk komen we elkaar tegen bij een Bliekersbal.Bekse Klinkertjes organisatie Eurodance 2020  1 t/m 3 mei

 

Van 1 t/m 3 mei 2020 vindt in Sporthal De Wetteling in Venray het evenement Eurodance 2020 plaats. Stichting Garde en Showdanssport Vierlingsbeek e.o.,  gelieerd aan DV de Bekse Klinkertjes heeft de organisatie van dit evenement op zich genomen.
Hier zal de elite van de Europese garde- en showdanssport in diverse disciplines strijden om de Europese titel.
  Lees hier verder                      Zie hier poster             Zie hier website

 Opgeven voor carnavalsoptocht

 

Bliekers en Bliekerinnekes,

 

De dagen worden alweer langer, meer tijd dus om aan de optocht te werken.

De optocht is dit jaar is op zondag 23 februari.

Dat lijkt nog ver weg maar de tijd vliegt.


Wil je aan de optocht deelnemen, dan kun je je nog opgeven bij:

-    Paul Lenders, Hulderstraat 17 (Tel: 06-15261161) en

-    Stijn Raedts,  Rieterweg 33b (Tel: 06-46538598).

Allebei de adressen liggen natuurlijk in ut Bliekersriek!!

Ook kun je je via de digitale carnavalsweg opgeven door

een mail te sturen aan:     info@debliekers.com.

 

CV De BliekersBoerenbruidspaar: Bas Franssen en Suzan Linssen

 

Op zaterdagavond 11 jan. j.l., exact om elluf over elluf, kwam het nieuwe boerenbruidspaar uit in Maashees. Na een spannende quiz waren het de winnaars van die quiz die zich het boerenbruidspaar mochten noemen nl.: Bas Franssen en Suzan Linssen. Dit jaar heeft de boerenbruiloftcommissie gekozen voor een extreem jong paar.

Bas is slechts 25 jaar oud en zijn wonderschone bruid Suzan is pas 20 jaar oud. Met dit ultrajonge bruidspaar gaan de Bliekers een geweldig mooie boerenbruiloft tegemoet. Natuurlijk vieren ze dit niet alleen maar hoort daar een heel gezelschap bij. De onechte ouders van Bas zijn niemand minder dan Frits van Ochten en Yvonne Pingen. Suzan wordt bijgestaan door een prachtig ouderstel in de personen van

Theo Vierlingh en Yvonne van de Pas. Natuurlijk is er geen huwelijk dat voltrokken kan worden zonder de aanwezigheid van getuigen. Bas heeft als getuige gekozen voor de man die hij al zijn hele leven bewondert: René Franssen, zijn vader.

Suzan daarentegen heeft gekozen voor haar allerbeste vriendin: Janine Arts.

 

Met dit gezelschap kan het niet anders dan dat het een knalllende boerenbruiloft wordt op de carnavalsmaandag. Met de aanwezigheid van dit geweldige bruidspaar, hun onechte ouders, de getuigen, Prins Marius I met zijn adjudanten en niet te vergeten de fantastische Burgemeester en de übersexy Pastoor Oui-de-Tête jr. moet u weten dat u allemaal meer dan welkom bent op carnavalsmaandag om 16.11 uur in het Bliekerspaleis in Maashees.

De Bliekers kunnen in elk geval terug kijken op een ontzettend gezellig Aldewievebal waarbij de muzikale omlijsting werd verzorgd door de Puppy's die de sfeer er wel in wisten te brengen.

 Petje Pils Maakt nieuwe single: “Schud Het Er Maar In”

 

Aandacht krijgt hij genoeg met zijn plaat.
3 FM, Omroep Brabant en zelfs op RTL 4 bij Talkshow Jinek.
Want er zijn 2 bijna dezelfde platen uitgekomen een van Johan vlemmix en een van Petje Pils, is dit puur toeval?
Petje Pils (Patrick Verstralen) zeg van wel, want je wil toch niet dat er 2 bijna dezelfde platen uit komen. 
We maken er een vriendelijke strijd van aldus Johan Vlemmix en Vrijdag bij de tv opnames gaan we samen een lekker pilsje drinken.

 

Luister hier naar:   "Schud het Er Maar In"                 Stemmen op Petje Pils in de carnaval top 30
 Opgeven voor optreden tijdens Jeugdzitting 26 januari a.s.

 

Op zondag 26 januari om 13.30 uur is het weer zover. De jeugdzitting van carnavalsvereniging de Bliekers. De jeugdraad van 2019 zal afscheid van jullie nemen. Wat hebben zij het toch goed gedaan!!!
Nu is het tijd voor de jeugdraad van 2020. Hoe zal die er precies uit komen te zien? Dat weet je maar op één manier……..Komen kijken dus!!!
Iedereen, dus ook opa’s, oma’s, buren, neefjes, nichtjes, en de oppas is welkom om mee te feesten met de nieuwe jeugdraad die deze middag op het podium zal verschijnen. Voor al deze jeugd is het natuurlijk ook erg leuk als iedereen komt kijken, dus we hopen iedereen te mogen begroeten in het Bliekerspaleis.

Deze middag zullen er ook mooie optredens worden gegeven.

Wil je ook meedoen met de jeugdzitting? Dat kan!!  Geef je snel op…  Alles is mogelijk, van een leuke buut, tot playbacken, zingen en dansen.

 

Je kunt je opgeven bij Bianca Geurts.

Geef s.v.p. door:

  • Met wie je mee wilt doen
  • Met hoeveel personen  
  • Welke soort act je/jullie gaan uitvoeren.  
    Zie hier opgavenstrook

Tot zondag 26 januari,
De jeugdcommissie van Carnavalsvereniging de Bliekers.

 Nieuwjaarsreceptie “Rond ’t Köpke” in Plein 27

 

Op zondag 5 januari j.l. was de nieuwjaarsborrel van buurtvereniging “Rond ’t Köpke” in Plein ’27. Onder het genot van een drankje en een hapje werden er handjes geschud, beste wensen uitgedeeld en was er een gezellig samenzijn. De buurtvereniging kijkt tevreden terug naar 2019, het jaar waarin zij haar 40-jarig jubileum vierde. Leden worden uitgenodigd om in maart de jaarvergadering bij te wonen en op deze avond hun ideeën over de activiteiten van de vereniging uit te wisselen.

Een dezer dagen zal de vereniging de planning van de activiteiten van 2020, evenals de datum van de jaarvergadering, via deze website bekend maken.   

 "De Gelderlander" 30 dec. 2019 : Maashees schrikt van mogelijkheden Havens

 

 

Lees hier artikel van Herman Wissink 

 43e kersttoernooi F.B.M’68 succesvol verlopen

 

Voor de 8e keer op rij zijn de SoetendaalseMennekes de winnaar geworden van het jaarlijkse kersttoernooi van F.B.M’68. Maar liefst 9 teams streden om de felbegeerde titel. In een bloedstollende finale waren de mannen uit ‘Beek’ te sterk voor de Venrayse Goede Bekende. Ook dit jaar werd het kersttoernooi afgesloten met een knalfeest en een loterij.

De prijzen die nog niet opgehaald zijn, zijn gevallen op onderstaande lotnummers en kunnen worden opgehaald bij S. Duijkers Gildelandt 25

te Maashees.

F.B.M’68 dankt alle deelnemende teams en sponsoren.

 

 

Zie hier de winnende lotnummers die nog niet zijn opgehaald

 Oproep tot deelname aan een coöperatie mbt zonnepanelen

 

Beste dorpsgenoot,

 

Wil je wel investeren in zonnepanelen maar wil of kun je ze niet op je eigen dak leggen? Voor die gevallen willen we in Maashees een coöperatie oprichten die gebruik maakt van de zogenaamde postcoderoos regeling. 

Een uitgebreide omschrijving van die door de overheid gestimuleerde regeling is te vinden onder: www.postcoderoosregeling.nl


Kort samengevat is het plan als volgt:

  • De zonnepanelen in het project zijn eigendom van de gezamenlijke coöperatie.
  • Deelnemers in de coöperatie krijgen zonparticipaties afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag.
  • De deelnemers ontvangen naar rato van het aantal zonparticipaties de opbrengst van de terug levering van de elektriciteit.
  • De deelnemers ontvangen naar rato van het aantal zonparticipaties jaarlijks een teruggave van energiebelasting die zij betaald hebben over de electriciteit die zij thuis gebruiken.
  • Dit recht op teruggave van de energiebelasting voor deelnemers wordt door de overheid voor (minimaal) 15 jaar gegarandeerd.

Om de coöperatie op te kunnen richten, hebben we wel een minimum aantal deelnemers nodig.
Mocht je deel willen nemen of wil je gewoon wat meer informatie hebben, laat het ons weten via:
postcoderoos.maashees@gmail.com.

 

Met zonnige groet,

Jeroen Denissen en Daan ReijndersPresentatie: Plannen nieuw schoolplein met ontmoetingsplaats 10 dec. j.l.

 

Dinsdag 10 dec. j.l., op de Antoniusschool, vond een presentatie plaats over de plannen voor een nieuw schoolplein. In de presentatie werd duidelijk waarom er een nieuw schoolplein nodig is, hoe het proces tot het maken van de plannen gelopen is waarna het ontwerp werd toegelicht. In het ontwerp zijn al de eerste ideeën rondom een ontmoetingsplaats voor jong en oud meegenomen. De presentatie werd verzorgd door het team van de Antoniusschool samen met een afvaardiging van de leerlingen en de schoolpleinwerkgroep. Ook de dorpsraad heeft toegelicht hoe de eerste ideeën rondom een ontmoetingsplaats zijn ontstaan. Door de verschillende bezoekers van de presentatie werden mooie aanvullende ideeën geopperd. 

O.a. de mogelijkheid onderzoeken om een jeu de boulle baan in het ontwerp mee te nemen. Het was een goed bezochte avond waarin het doel om iedereen enthousiast te krijgen voor de plannen zeker is bereikt. In de links hieronder krijgt u een beeld van wat er al gedaan is en hoe de plannen er uit zien. Een tijdspad is nog niet te geven.

 

Presentatie  Dorpsraad AandachtsGebied (AG) Groen 

Schoolpleincollage bij ontwerp november 2019

Presentatie schoolteam 

 

A.s. woensdag (18 december) vindt op de Antoniusschool tussen 18.30u en 20.30u een gezellige kerstmarkt plaats waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan het nieuwe schoolplein. De entree is gratis, er zijn diverse activiteiten, optredens, spulletjes voor de verkoop, er is eten en drinken en een loterij. Op de kerstmarkt kan niet met de pinpas betaald worden. Iedereen is van harte welkom!    

 

Groeten
Annemiek Timmrermans
Managere Onderwijs

  

Evenementen VP27

 

Het is alweer enige tijd geleden dat VP27 (Vrienden Plein 27) is opgericht.

Het tafeltennis toernooi en pokertoernooi zijn reeds succesvol georganiseerd en goed bezocht. Maar VP27 heeft niet stil gezeten. We zijn inmiddels enkele vergaderingen verder en hebben weer leuke activiteiten op de kalender staan.

 Zie hier de evenementen    

 

 Kaart:  Fietsroute 75 jaar bevrijding Maashees

 

Vorige week zaterdag 23 november hebben we een zeer geslaagde 75 jaar bevrijding gevierd.
Een van de activiteiten was de vrijheidsroute. 

 

Bij deze een link naar DE KAART en naar de route op GOOGLE MAPS

 

Deze route hangt ook bij Plein 27, aan de muur van de ingang van de sporthal.

Hier kunt u ook de QR scannen om de route op Google Maps  zien.Prins Marius d'n urste heerst over het Bliekersriek in 2020 als de 60e prins der Bliekers. 

 

Op 9 november stond het Prinsenbal van de Bliekers gepland. Wie zou er in 2020 in ons mooie dorpje voorop gaan als de 60e prins.

Nadat Prins Henk d'n  twedde zijn afscheidswoordje hield, zijn adjudanten Frank, Eric en Robin bedankte, werd het spannend in de zaal. Wie zou de nieuwe prins worden?

Om elluf over elluf startte het filmpje. De kersverse vorst, Vorst Willem, ging verkleed als Chantal Janzen langs de deuren in Maashees en vond in Marius van Boekel zijn gedoodverfde prins.

En zo stond om exact 11 over 11 Prins Marius d'n urste op het podium vergezeld door zijn adjudanten Frans, Jan en Wiljan. Dit geweldige kwartet zal voorop gaan tijdens de carnaval van 2020.

Ook in 2020 belooftde carnaval bij de Bliekers weer memorabel te worden.